LIVERPUL NASTAVLJA POHOD NA "KVADRIPL": Old Traford odavno više nije "teatat snova"

O. M.

17. 03. 2024. u 11:27

DERBI četfrtfinala Ef-Ej kupa igraće se na "old Trafordu" s početkom u 16 časova i 30 minuta kada Mančester junajted dočekuje ekipu Liverpula.

ЛИВЕРПУЛ НАСТАВЉА ПОХОД НА КВАДРИПЛ: Олд Трафорд одавно више није театат снова

FOTO: AP

"Crveni đavoli" su proteklog vikenda pobedili Everton čime su prekinuli niz od dva uzastopna poraza u Premijer ligi.

Trenutno su šesti na tabeli sa 47 bodova i zaostaju šest bodova za Totenhemom a četiri boda više imaju od sedmoplasiranog Vest hema.

Bez obzira na to što je ekipa i dalje u konkurenciji za plsman u Ligu šampiona menadžer Erik ten Hag je pod pritiskom i čini se da ga ništa i ne može zadržati na klupi po okončanju sezone, ako i do tada "preživi". 

Kup je poslednja šansa za trofej, ali Junajted je daleko od forme, a realno i kvaliteta, da može da preti Liverpulu, bez obzira na rezultat decembarskog prvenstvenog okršaja na "Enfildu" (0:0) i poslednjeg duela na "teatru snova", stadionu koji odavno ne opravdava taj bombastičan nadimak (2:1 za Junajted).

Na Old Trafordu, Mančester junajted je imao različite rezultate poslednjih nedelja. Pretrpeli su tri poraza u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima i imaju tri pobede.

Junajted čeka trofej FA kupa od 2016. godine.

Liverpul je u četvrtak demonstrirao svoju moć na praškoj Sparti. Postigli su četiri gola posle prvih 14 minuta i savladali češku ekipu sa 6:1.

Bili su bolji tim protiv Mančester sitija prošle nedelje sa dosta mladih u timu s kojima su nedavno osvojili i prvi trofej u sezoni, Liga kup. A osim FA kupa u konkurenciji su i to ozbiljnoj i za titulu šampiona Engleske, kao i osvajača Lige Evrope. Jirgen Klop mogao bi tako na najlepši mogući način da se oprosti od Enfilda.

"Crveni" su bez poraza na devet utakmica u svim takmičenjima. Liverpul je postigao najmanje jedan gol u svakoj utakmici od decembra. Poslednji koji je završio bez golova bio je baš protiv Mančester junajteda sredinom decembra. 

U gostima su u nizu od četiri uzastopne pobede, a ta serija mogla bi da se produži i danas.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,73)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)