ALEKSANDAR MITROVIĆ PREDVODI "ORLOVE": Poslednji susret Srbije i Rusije doneo je pet golova u mreži "zbornaje", Tadić na pragu istorije

O. M.

21. 03. 2024. u 09:29

FUDBALSKA reprezentacija Srbije danas od 18 časova igra u Moskvi prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Biće to prvi duel reprezentacije Rusije i jednog evropskog tima od početka rata u Ukrajini.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ ПРЕДВОДИ ОРЛОВЕ: Последњи сусрет Србије и Русије донео је пет голова у мрежи зборнаје, Тадић на прагу историје

Foto: Tanjug

Utakmica između dve prijateljske reprezentacije zakazana je po okončanju žreba za Evropsko prvenstvo, a naša delegacija nije imala ni najmanju dilemu da li da prihvati ponudu Fudbalskog saveza Rusije.

Iako je selektor Dragan Stojković Piksi izabrao donekle kombinovani tim za duel sa Rusijom, dajući priliku nekim igračima sa kraćom minutažom da dokažu da zaslužuju poziv na EURO 2024, utakmica sa Rusima neće biti samo revijalnog karaktera.

Doduše, na Piksijev izbor u određenoj meri je ulogu odigrao i zdravstveni bilten pojedinih igrača pa je tako najbolji strelac Juventusa Dušan Vlahović ostao u Torinu zbog jakih bolova u leđima. Još jedan naš "Italijan", Fiorentinin Nikola Milenković propustiće utakmicu sa Rusijom, zbog odlaska na sahranu izvršnog direktora "ljubičastih" Đuzepea Baronea. Ali popularni Bleki vratiće se u tabor "orlova" za drugu prijateljsku utakmicu koju igramo protiv Kipra za nekoliko dana.

S druge strane, u reprezentaciju se vraća Saša Zdjelar. Nekadašnji šampion sveta iz novog Zelanda, za A reprezentaciju je odigrao tri utakmice od čega dve protiv Rusije u kojima smo ostvarili pobedu i remi.

Poslednji put sa Rusima smo se sastali u okviru Lige nacija 2020. godine kada smo pobedili sa 5:0 i tako izborili opstanak u B diviziji. Prethodno je Rusija pobedila sa 3:1 kao domaćin.

Kao što je poznato, Rusija je već neko vreme pod sankcijama, samim tim i ne učestvuje u fudbalskim takmičenjima pod okriljem FIFA i UEFA, pa ovoj selekciji preostaju jedino prijateljske utakmice. Osim toga, većina ruskih sportista ne može ni da igra u evropskim klubovima, pa je skoro cela reprezentacija sastavljena od igrača domaćeg šampionata.

Poslednju zvaničnu utakmicu Rusija je odigrala davne 2021. godine u okviru kvalifikacija za prethodno Svetsko prvenstvo u Kataru, kada je poražena od Hrvatske sa 1:0. Taj poraz odveo ih je na drugu poziciju zbog čega je trebalo da igraju baraž sa Poljskom, međutim, zbog specijalne vojne operacije ovaj meč nije odigran, a Poljaci su automatski prošli u narednu fazu.

Od tada je Rusija odigrala jedanaest prijateljskih utakmica, zabeleživši četiri trijumfa, šest remija i jedan poraz. Treba dodati da za protivnike nisu imali kvalitetne selekcije, uglavnom azijske, afričke, bivše sovjetske republike i Kubu, s kojom su odigrali poslednji meč i pobedili sa 8:0.

Imajući u vidu tako efikasnu igru "zbornaje", rezultat poslednjeg međusobnog susreta, fantastičnu formu u kojoj se nalazi najbolji strelac u istoriji "orlova" Aleksandar Mitrović, ali i probleme naše reprezentacije u odbrani kao i prijateljski karakter utakmice, igra na golove je najsigurnija.

Popularni Mitar bliži se brojci 60 u rubrici "golovi za reprezentaciju", nedostaju mu samo tri, dok kapiten "orlova" Dušan Tadić uskoro ispisuje istoriju jer će mu ovo biti 105. nastup u najdražem dresu i izjednačiće se sa Branislavom Ivanovićem na prvom mestu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,45)

Uskoro opširnije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024