ZAJEČARAC VODI ISLANĐANE DO PRVOG TROFEJA U SEZONI: "Baklje" iz Brejdablika dočekuju Akranes u finalu Liga kupa

O. M.

27. 03. 2024. u 09:51

BREJDABLIK i Akranes boriće se za prvi trofej u sezoni, Liga kup Islanda. Utakmica je na programu od 20 časova i 15 minuta u Kopavoguru.

ЗАЈЕЧАРАЦ ВОДИ ИСЛАНЂАНЕ ДО ПРВОГ ТРОФЕЈА У СЕЗОНИ: Бакље из Брејдаблика дочекују Акранес у финалу Лига купа

Profimedia

Početak novog prvenstva Islanda zakazan je za 6. april. Titulu brani Vikingur, dok je Brejdablik, šampion od pre dve sezone, platio danak igranju u evrokupovima i završio tek na četvrtom mestu. 

S druge strane, Akranes, inače član islandske "velike četvorke", vraća se u elitni razred posle jednogodišnje pauze.

Brejdablik će pokušati da se domogne treće titule u sedmom finalu, a Akranes četvrte u petom finalu. Član ove ekipe i dalje je rođeni Zaječarac Damir Muminović.

"Baklje" su u prošloj sezoni ostvarili istorijski uspeh, plasmanom u grupnu fazu lige konferencija. Takmičenje su završili na poslednjem mestu bez osvojenog boda, ali to nije pokvarilo utisak ni zvanje hita kvalifikacija. 

Novu sezonu počeli su porazom od Hafnafjordura u grupnoj fazi Liga kupa, ali je usledio niz od tri pobede i jedne nerešene pa su na kraju zauzeli prvo mesto u grupi zahvaljujući boljoj gol-razlici od Grindavika.

U polufinalu su prošli Akurejri, a posle te utakmcie odigrali su prijateljski susret sa bundesligašem Kelnom i izborili 2:2, što je sjajan rezultat, iako "jarčevima" baš ne cvetaju ruže u Nemačkoj.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)