TOTENHEM NE ODUSTAJE OD LIGE ŠAMPIONA: Postekoglu očekuje reakciju svojih igrača nakon veoma lošg izdanja u gradskom derbiju

V.M.

30. 03. 2024. u 10:35

FUDBALERI Totenhema će biti orni da se vrate na pobedničku stazu kada budu dočekali Luton u okviru 30. kola enlgeske Premijer lige (16:00).

ТОТЕНХЕМ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Постекоглу очекује реакцију својих играча након веома лошг издања у градском дербију

Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Domaćin je pred reprezentativu pauzu odigrao verovatno najgori meč ove sezone kada je poražen od Fulama u malom gradskom derbiju (0:3). ''Kolibari'' su bili bolji rival tokom čitavog meča, a pored toga što su dominanto slavili okončali su seriju Totenhema od 38 vezanih ligaških mečeva u kojima je postigao bar jedan gol.

I pre tog meča pevci nisu izgledali baš najbolje na terenu, iako su pobeđivali, često su to činili golovima u poslednjim trencuima posle velikih preokreta kao što je bio slučaj protiv Brajtona i Palasa.

Može se reći da je pauza došla u dobro vreme za njih i Postekoglu će sada sigurno očekivati pozitivnu rekaciju svojih izabranika, pogoto jer igraju kod kuće, pred svojim navijačima koji su im veliki vetar u leđa što se najbolje ogleda u činjenici da su pevci slavili na šest od poslednjih sedam mečeva kod kuće.

Dodatni motiv im je naravno to što se nalaze u borbi za Ligu šampiona, trenutno su peti i zaostaju tri boda za Aston vilom koja je odigrala meč više od njih, mada vredi napomenuti da postoji velika verovatnoća da i peto mesto vodi u najletnije fudbalsko takmičenje. 

Za to je potrebno da engleski klubovi odigraju dobro u završnicama evrospkih takmičenja kako bi Premijer liga po bodovnom sistemu UEFE bila u prve dve lige ove sezone, tako da ne treba zamenariti ni šestoplasirani Junajted kojem Totenhem beži šest bodova.

Sa druge strane, Luton je dobio sjajne vesti za vreme pauze. Zbog finansijskog fer-pleja Notingemu je savez oduzeo četiri poena, što ga je poslalo u zonu ispadanja, a Luton lansiralo izvan nje. Doduše, imaju samo bod više od ''šumara'', ali svakako je znatno podiglo atmosferu u gostujućem taboru to što su sada u sigurnoj luci.

Upravo su se ova dva tima sastala u prošlom kolu, Notingem je rano poveo, ali ''šeširdžije'' su se u svom stilu vratile u završnici meča i osvojile poen koji se nakon pomenutog događaja može pokazati kao krucijalan u borbi za opstanak.

Ono što je sigurno kada igra Luton je da će biti golova, u drugom delu kampanje Rob Edvards je pronašao način da reši napdačke probleme svoje ekipe, ali odbrana i dalje škripi, pa i ne čudi što su na njegovih minulih devet utakmica oba rivala tresla mrežu.

Takođe, na poslednjih 12 mečeva gostiju, odsosno 11 domaćina viđena su barem tri gola, što nam samo daje dodatno samopouzdanje da će biti dosta pogodaka u prestonici.

U prvom delu sezone Totenhem je savladao Luton sa 1:0 iako je gotovo 50 minuta igrao sa igračem manje, a mi očekujemo da će i danas doći do čitavog plena.

NAŠ TIP: 1&|1+&||1+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)