BRANILAC TITULE NASTAVLJA POTERU ZA PSV-OM: Pobedom mu prilazi na sedam bodova zaostatka

V.M.

31. 03. 2024. u 10:15

U okviru 27. kola holandske Eredivizije fudbaleri Fejenorda će ugostiti Utreht. Meč se igra na ''De Kajpu'' sa početkom u 14:30.

БРАНИЛАЦ ТИТУЛЕ НАСТАВЉА ПОТЕРУ ЗА ПСВ-ОМ: Победом му прилази на седам бодова заостатка

Foto Profimedia

Iako igra odlično ove sezone, to nije dovoljno domaćinu da se nađe na prvom mestu zbog neprikisnovenog PSV-a koji je juče u Najmegenu doživeo prvi ligaški poraz od starta takmičenja!

Razlika između njega i Fejenorda je sada deset bodova, ali ukoliko ''ponos juga'' ta prednost će se sedam kola pre kraja smanjiti na isto toliko bodova.

Samopouzdanje da mogu do tog trijumfa četi Arnea Slota daje to što je u najboljoj formi od svih dočekala reprezentativu pauzu osvojivši 13 bodova na poslednjih pet utakmica.

Takođe, Fejenord igra odlično kod kuće ove sezone, na 13 utakmica je sakupio 30 bodova uz gol-razliku 32:8, pa je jasno zašto je veliki favorit.

Iako nije baš realno da dođe do odbrane titule, imaće priliku za trofej jer će iduće nedelje igrati finale kupa protiv NEC-a, ali sigurno je da će maksimalno ozbiljno shvatiti današnji meč i da Arne Slot neće čuvati igrače za finale.

Sa druge strane, Utreht igra po principu toplo-hladno, a pred pauzu je bio u seriji veoma dobrih rezultata. Na pet utakmica sakupio je deset bodova i tako se ugurao na osmo mesto, poslednje koje vodi u plej-of za kvallfikacije za Ligu konferencija.

Ipak, na poslednjih pet gostovanja ostvario je samo jednu pobedu, tako da ne dolazi sa velikim nadama u Roterdam.

Istorijat međusobnih duela je na strani Fejenorda koji je upisao četiri vezana trijumfa nad Utrehtom, a dva od njih ostvario je ove sezone, po jedan u kupu (3:1) i Erediviziji (2:1).

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)