LIVERPUL SE VRAĆA NA PRVO MESTO: Šefild je najgori premijerligaš u svim segmetnima

O. M.

04. 04. 2024. u 09:09

LIVERPUL brani prvu poziciju na tabeli Premijer lige protiv najslabije ekipe prvenstva Šefild junajteda. Utakmica se igra na Enfildu od 20 časova i 30 minuta.

ЛИВЕРПУЛ СЕ ВРАЋА НА ПРВО МЕСТО: Шефилд је најгори премијерлигаш у свим сегметнима

FOTO: Tanjug/AP

Arsenal je jučerašnjom pobedom protiv Lutona bacio rukavicu u lice "crvenima" i privremeno izbio na čelo tabele, ali ima utakmicu više. 

Pobedom bi se Liverpul vratio na prvo mesto, ali daleko od toga da bi trka za titulu time bila završena, jer bi osam kola pre kraja vodeći trojac delila samo tri boda. Na ruku Liverpulu išao je i remi Arsenala i Mančester sitija za vikend.

Liverpul je neporažen u šest utakmica Premijer lige, od kojih je pet pobedio. Od septembra su doživeli samo jedan poraz, i to protiv Arsenala.

Na papiru, ove nedelje imaju lak zadatak jer na Enfildu dočekuju Šefild junajted, jedan od najslabijih timova u ligi.

Liverpul je izgubio samo četiri boda protiv ekipa iz druge polovine tabele, remijima protiv Čelsija i Lutona. U 13 od 16 utakmica protiv ekipa iz donjeg dela tabele postigli su dva ili više golova, a u devet utakmica su postigli tri ili više golova.

Liverpul je jedan od samo tri tima u prvih šest engleskih liga koji tek treba da izgube na svom terenu. Poslednji poraz kod kuće u Premijer ligi su odigrali od Lidsa u oktobru 2022.

Šefild je propustio veliku šansu da se vrati u borbu za opstanak u ligi. U prethodne dve utakmice protiv Bornmuta i Fulama izgubili su četiri boda. Protiv Fulama su vodili sa 3:1 do 86. minuta a dva boda su izgubili u trećem minutu zaustavnog vremena. Protiv Bornmuta su prokockali 2:0 a gol za 2:2 primili su u 92. minutu. sa ta četiri nesrećno izgubljena boda izjednačili bi se sa Barnlijem i došli na dostižnih šest bodova minusa u odnosu na Notingem forest.

Ovako, sve su dalje od najbližih konkurenata i ako prežive ovu sezonu biće to veliko iznenađenje. U poslednjih devet kola igraju protiv Liverpula, Totenhema, Mančester junajteda, Njukasla i Čelsija.

Nisu pobedili u pet utakmica a imaju samo jednu pobedu u poslednja četiri meseca. Protiv najboljih timova, "oštrice" su katastrofalno loše. U 14 utakmica protiv timova iz prvih devet, pretrpeli su 11 poraza i u svih 11 utakmica primili dva ili više golova.

Nemaju ni jedno gostovanje bez primljenog gola. Šefild je najgori i domaći i gostujući tim. Imaju najslabiji napad i najlošiju odbranu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|2+(kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)