GRADSKI DERBI U PRESTONICI: Totenhem nastavlja poteru za Ligom šampiona na ''Olimpijskom stadionu''

V.M.

02. 04. 2024. u 07:50

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa Premijer lige odigraće Vest hem i Totenhem. Gradski derbi počinje u 21:15, a pravdu će delili Džef Bruks.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ПРЕСТОНИЦИ: Тотенхем наставља потеру за Лигом шампиона на Олимпијском стадиону

Foto: Profimedia

Nakon remija Junajteda i Brentforda protekle subote, postalo je izgledno da će borbu za četvrto mesto koje zasigurno vodi u Ligu šampiona voditi Aston vila i Totenhem. Ono trenutno pripada ''birmingemskim lavovima'' koji beže tri boda ''pevcima'', ali odigrali su meč više od njih i eventualni trijumf od dva gola razlike i omogućio ekipi iz prestonice da ih preskoči na tabeli.

Postoji mogućnost i da peta pozicija vodi u Ligu šampiona, ali dosta toga će zavisiti od nastupa engleskih ekipa u nokaut fazama evrospkih takmičenja, tako da treba biti strpljiv i videti kako će se četvrtfinala najboljih takmičenja UEFE odviti.

Što se tiče Totenhema, on večerašnji meč dočekuje u dosta dobrom ritmu, s ozbirom da je slavio na tri od prethodna četiri duela, kao i da je za vikend savladao Luton sa 2:1.

Ipak, gosti u početkom sezone izgledali dosta bolje na terenu nego sada, iako beleže dobre rezultate ne igraju sa istom oštrinom i brzinom, a deluje i da se protivničke ekipe polako navikavaju na stil igre čete Angelosa Postekoglua, ali inidividualni kvalitet igrača poput kapitena Hjon Min Sona, koji je protiv Lutona postigao pobedonosni gol, im donosi zlata vredne bodove.

Ono što je postala karakteristika ove ekipe je da dosta slabo otvori meč, pa da u drugom poluvremenu ne samo nadoknadi rezultat, već i preokrene meč u svoju korist, pa je Totenhem posle preokreta pobeđivao Brajton, Vest hem i Kristal palas.

Sa druge strane, potpuno je suprotna priča u redovima Vest hem koji dosta bolje otvara utakmice, ali u njihovim završnicama ispušta pobede.

Najbolji primer toga videli smo za vikend kada su na poluvremenu vodili sa 2:1 na gostovanju Njukaslu. Kasnije su i podebljali tu prednost, ali su u završnoj fazi utakmice u roku od deset minuta primili čak tri gola i tako pogunute glave napustili ''Sent Džejmsis park''.

Pre toga su takođe poveli protiv Aston vile i na kraju odigrali 1:1, mada vredi napomenuti da su im čak dva gola poništena intervencijom VAR-a na tom susretu.

Zbog tih propuštenih šansi nalaze se na sedmom mestu, ali teško da će moći bolje od toga jer zaostaju četiri boda za šestoplasiranim Junajtedom koji je odigrao meč manje od njih.

Ono što će čekićarima dati određeno samopouzdanje pred ovaj gradski derbi je činjenica da su već jedanput savladali Totenhem ove sezone, to je bilo početkom decembra kada su posle preokreta golovima Bouvena i Vord Prauza slavili sa 2:1 slavili na ''Totenhem hotspur stadionu''.

Tradicionalno gledano, dvoboji ovih timova često donose veliki broj golova i na četiri od minulih pet obračuna obe ekipe su tresle mrežu, a ako na to dodamo je na poslednjih 12 utakmica gostiju viđeno bar tri pogotoka, očigledna prognoza je da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)