LISABON SE DELI NA DVA DELA: Večeras je na programu prvi od dva ovonedeljna obračuna Benfike i Sportinga

V.M.

02. 04. 2024. u 09:57

U revanš utakmici polufinala Kupa Portugala fudbaleri Sportinga će braniti gol prednosti na gostovanju svom najvećem rivalu Benfici u 319. izdanju ''Derbija Lisabona'' (21:45).

ЛИСАБОН СЕ ДЕЛИ НА ДВА ДЕЛА: Вечерас је на програму први од два овонедељна обрачуна Бенфике и Спортинга

Foto Profimedia

Prvi obračun odigran je krajem februara i njega je bolje otvorio Sporting koji je poveo preko Gonkalveša u devetom minutu, a početkom drugog dela igre prednost je podebljao Đekereš. Nakon toga Benfika je počela bolje da igra, preuzela je inicijativu što joj se isplatilo i pogotkom Aursensa je smanjila zaostatk pred revanš. 

Mogla je i do izjednačenja u 72. minutu kada je Di Marija zatresao mrežu, ali intervencijom VAR-a gol je poništen zbog ofsajda.

To je bila još jedna goleada u nizu u režiji ovih timova, na poslednje četiri utakmice obe ekipe su tresle mrežu, a uz to su svaki put viđena i tri gola, tako da bi trebali gledati odličnu utakmicu u 318. izdanju ''Derbija Lisabona''.

Što se tiče formi ekipa, nakon pomenutog susreta Benfika je doživela još jedan poraz kada ju je poprilično ubedljivo savladao Porto (5:0), ali nakon toga su nanizali pet mečeva bez poraza usput ostvarivši četiri vezana trijumfa.

Rodžer Šmit je očigledno naštelovao svoju ekipu, a ono što je posebno impresivno je to što nije primila gol na tri vezana meča, tako da Trubin više od 270. minuta nije vadio loptu iz svoje mreže.

Zanimljivo je da je Benfika i dalje u borbi za tri trofeja ove sezone, jer u ligi zaostaje samo bod za Sportingom, iako je odigrala utakmicu više, a nalazi se i u četvrtfinalu Lige Evrope, gde će igrati protiv Marselja i naravno Kup Portugala u kojem danas igra revanš polufinala.

Sa druge strane, Sporting je za vikend posle preokreta savladao Estrelu sa 2:1 i tako se zadržao na vrhu tabele portugalksog prvenstva. 

Na taj način ''lavovi'' su nastavili sjajnu sezonu koju igraju i postoji velika šansa da ponovo osvoje titulu, drugu u mandatu sjajnog trenera Rubena Amorima koji je u poslednje vreme po evrospkim medijima bio povezivan sa Liverpulom kojeg Klop napušta na leto.

Imaju bod prednosti u odnosu na Benfiku, a za razliku od nje ne nastupaju u evrospkim takmičenjima jer ih je u osmini finala Lige Evrope eliminisala Atalanta i mogu se u potpunosti fokusirati na Primeira ligu.

Nosilac ekipe je sjajni Viktor Đekereš koji je na 40 utakmica postigao 36 golova, a uz to je podelio i 14 asistencija, tako da učestvuje u barem jednom golu svog tima na svakom meču koji odigra što dovoljno govori o njegovom uticaju na igru ''lavova''.

Večerašnji derbi biće 318. u istoriji ovih velikih rivala, a zanimljivo je to da će za vikend susreti u prvenstvu, tako da će tenzija u Lisabonu ovih par dana biti na visokom nivou.

Ove sezone su su susreli dva puta i u oba navrata domaći tim je slavio sa 2:1, a ako to i danas bude slučaj gledaćemo produžetke, a možda i eventualne penale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije