NAPREDAK GOSPODAR SVOJE SUDBINE: Kruševljani blizu plasmana u Ligu za prvaka

O. M.

04. 04. 2024. u 11:06

FUDBALERI Napretka u četvrtak, od 17 časova i 30 minuta, na gradskom stadionu dočekuju ekipu Javora u poslednjoj utakmici 28. kola.

НАПРЕДАК ГОСПОДАР СВОЈЕ СУДБИНЕ: Крушевљани близу пласмана у Лигу за првака

FOTO: FK Crvena zvezda/ N. Mitić

Tri kola pre kraja regularnog dela prvenstva Javor nema više nikakve šanse da se plasira u ligu za prvaka, pa će kroz ligu za opstanak pokušati da sačuva status superligaša. S druge strane, Napredak ima sudbinu u svojim rukama i pobedom ovde bi se vratio u top osam društvo.

Konkurenciju Kruševljanima čine Novi Pazar i lučanska Mladost, dok bi pobedom nad Ivanjičanima danas, Napredak iz igre matematički izbacio Spartak i Voždovac koji su, doduše, sami sebe izbacili očajnim igrama u poslednje vreme.

Kruševljani su u prednosti nad Novopazarcima jer imaju bolji međusobni skor, a još više jer imaju znatno lakši raspored do kraja. Posle Javora, gostuju IMT-u pa u poslednjem kolu dočekuju Radnik, dok Novi Pazar u narednom kolu igra protiv Partizana, a u poslednjem kolu dočekuje probuđeni Radnički iz Niša.

Napredak je ovog proleća kod kuće doživeo samo jedan poraz i to od Crvene zvezde, uz po dve pobede i dva nerešena. Ključna je pobeda od 3:1 nad Novim Pazarom, jer su od istog protivnika izgubili sa 2:1 u prvom delu sezone i to je ta prednost na koju se oslanjaju.

S druge strane, Javor je pre dve nedelje pobedio Železničar u Pančevu, što je Ivanjičanima bila tek druga pobeda u gostima ove sezone i prva posle šest poraza. 

U prvom delu sezone Napredak je slavio u Ivanjici sa 2:0, dok su prošle sezone u Kruševcu igrali dva puta i oba puta je pobedio Javor (1:0 i 4:2). Napredak nije pobedio ovog rivala na svom terenu od 2017. godine.

NAŠ TIP: NG (kvota 1,68)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)