''MEDENI MESEC'' NOVOG TRENERA MARSELJA JE ZAVRŠEN: Francuski velikan u seriji od tri vezana poraza dolazi na najteže gostovanje u Ligi 1

V.M.

05. 04. 2024. u 07:45

FUDBALERI Lila će na otvaranju 28. kola Lige 1 dočekati Marselj. Meč se igra na stadionu ''Pjer Mauroa'' sa početkom u 21.00 i nosi epitet derbija kola.

МЕДЕНИ МЕСЕЦ НОВОГ ТРЕНЕРА МАРСЕЉА ЈЕ ЗАВРШЕН: Француски великан у серији од три везана пораза долази на најтеже гостовање у Лиги 1

Foto Profimedia

PSŽ je gotovo sigurno šampion Francuske, ima 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Brest i ne deluje da iko može da zaustavi moćne Parižane. Ono što ostaje da se vidi je koji će timovi zauzeti mesta koja vode u Ligu šampiona, druga i treća pozicija garantuju direktnu kartu za najelitnije evropsko takmičenje, dok četvrta pozicija znači igranje u kvalifikacijama, a glavni favorit za nju je upravo Lil.

Večerašnji domaćin je nakon reprezentativne pauze nastavio sa odličnim igrama koje pruža u drugom delu sezone i u ''derbiju severa'' je savladao Lans sa 3:1, a ono što je još bitnije je da se tim trijumfom ustalio na četvrtom mestu koje drži sa 46 osvojenih bodova, po tri više i manje u odnosu na trećeplasirani Monako i Nicu koja drži petu poziciju.

Sjajan je mart mesec iza popularnih ''doga'' koje su u Ligi 1 nanizale četiri utakmice bez poraza (po dva remija i trijumfa), a uz to su u osmini finala Lige konferencija ''razbile'' Šturm ukupnim rezultatom sa 4:1 i tako zakazale obračun sa Aston vilom u četvrtfinalu po rangu trećeg UEFA takmičenja.

Osovina ovih dobrih rezultata su odlične igre Lila na svom terenu. Na 13 prvenstvenih utakmica ostvarili su čak devet pobeda i sakupili impresivnih 30 bodova i trenutno su najbolji domaćini Lige 1.

Velike zasluge za stil igre i nastupe svoje ekipe dobija menadžer Paolo Fonseka koji radi odličan posao, a usput je uspeo da se upiše u istoriju Lila kao menadžer koji je na prvih 40 domaćih utakmica na klupi ''dogi'' doživeo ubedljivo najmanje poraza, samo tri.

Sa druge strane, deluje da je ''medeni mesec'' po dolaksu Pjera Gaseta na klupu Marselja završen. Nakon pet vezanih pobeda u svim takmičenjima, gosti su upali u kontraritam i doživeli su tri vezana poraza, a posebno ih je zaboleo onaj poslednji od PSŽ-a.

Iako su Parižani kvalitetenija ekipa, Beraldo je sredinom prvog dela igre zaradio crveni karton, što je značilo da će Marselj pred svojim navijačima imati veliku prednost u nastavku meča i igrati sa igračem više, ali ne samo da je nisu iskoristili već su uspeli da prime dva gola i tako dožive novi razočaravajući poraz.

Pomenutom negativnom serijom francuski velikan je propustio slabe igre nekolicine ekipa iz gornjeg dela tabele i nije uspeo da zauzme neko od mesta koja vode u Evropu iduće sezone, pa se mora zadovoljiti sedmim mestom koje drži sa 39 bodova na svom saldu.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Rafaela Fernandesa, Anhela Gomesa, Andreja Ilića, Tijaga Moraisa i Samuela Umtitija, dok će kod gosta meč propustiti Muriljo, Nadir, Pedro Ruiz, Engapandetonbu i iskusni Valentan Rožer.

Na poslednjih pet obračuna večerašnjih rivala nijednom nije viđeno više od tri pogotoka, a uz to bismo dodali duplu šansu na razigranog domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)