''ORLOVI'' SU UMELI DA NAMUČE SITI U PROŠLOSTI: To sada ne sme biti slučaj ako ''građani'' misle da i dalje učestvuju u borbi za titulu

V.M.

06. 04. 2024. u 07:30

PRVU utakmicu današnjeg programa Premijer lige odigraće Kristal palas i Mančester siti koji se sastaju na ''Selhurst parku'' od 13 časova i 30 minuta.

ОРЛОВИ СУ УМЕЛИ ДА НАМУЧЕ СИТИ У ПРОШЛОСТИ: То сада не сме бити случај ако грађани мисле да и даље учествују у борби за титулу

FOTO: Tanjug/AP

Mančester siti je nakon remija sa Liverpulom i Arsenalom znatno umanjio svoje šanse da i četvrti uzastopni put osvoji Premijer ligu, ali sredinom nedelje se vratio na pobedničku stazu savladavši Aston vilu sa 4:1 zadržavši korak za vodećim dvojcem.

Do trijumfa protiv ''lavova'' vodio ih je ubedljivo najbolji igrač ''građan'' ove sezone, Fil Foden koji je postigao het-trik i ponovo pokazao kakav kvalitet pokazuje, te zašto se već sada smatra jednim od najkvaltitetnijih fudbaler sveta.

Sada je Siti treći na tabeli i zaostaje dva, odnosno tri boda za Arsenalom i Liverpulom sa kojima nema međusobne duele do kraja sezone i poruka tvrdnja Gvardiole koji je nakon meča sa ''tobdžijama'' istakao da njegovi izabranici moraju slaviti na svakom meču do kraja kako bi osvojili titulu se može ispostaviti kao tačna, a postoji mogućnost da ni to ne bude dovoljno s ozbirom kako igra vodeći dvojac.

Sredinom iduće nedelje vraća se Liga šampiona i u kojoj će gosti imati i te kako šta da kažu. Žreb ih je upario sa Real Madridom u blokbasteru četvrtfinala i biće zaniljmivo videti da li će Gvardiola praviti određene rotacije u sastavu zbog tog susreta ili će izvesti najjači mogući tim od 13:30 na ''Selhurst parku''.

Prvi meč sa Realom igraće na ''Santijago Bernabeu'' devetog marta, dok je revanš na programu osam dana kasnije na ''Etihadu'', mada se može reći da imaju sreće jer će između tih obračuna igrati sa Lutonom koji ne bi trebao predstavljati težak zadatak za ''građane''.

Za razliku od ''šeširdžija'', ekipa koja je često umela da im naškodi u prošlosti će danas igrati sa njima, a to je Kristal palas. Primer toga videli smo ranije ove sezone kada je Palas odneo bod sa ''Etihada'' (2:2), a vredi napomenuti da je na poslednjih pet međusobnih duela Siti ''samo'' dva puta pobeđivao ekipu iz prestonice, a uz to je su viđena dva remija i trijumf Palasa.

Doduše, forma domaćina ne naznačuje da bi tako nešto ponovo moglo da se desi. Po dolasku novog trenera Olivera Glasnera krajem febraura ''orlovi'' su upisali pobedu protiv Barnlija (3:0), ali nakon toga nisu okusili slast pobede i na naredna četiri susreta su osvojili samo dva boda.

Austrijski stručnjak nije uspeo da probudi ekipu i ono što se smatralo pre njegovog dolaska se ispostavilo tačnim, a to je da je povreda Majkla Olisea preveliki udarac za ovaj tim koji nema kako da nadoknadi neigranje svoj najboljeg igrača.

Ipak, najbitnija stvar za Palas je to da ima osam poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte, tako da ne bi trebao imati problema sa igranjem u eliti iduće sezone.

Što se tiče izostanaka na današnjem duelu, domaćini će biti bez Dukurea, Eduara, Guehija, Holdinga, Džonstona, Mateuša Franke i Ričardsa, dok će se u sastav posle dužeg vremena vratiti pomenuti Olise za kojeg se očekuje da će mu Glasner pružiti priliku na poslednjih 15-20 minuta utakmice.

Gosti takođe imaju određenih problema sa povredama i biće bez standardnih defanzivaca Akea i Vokera, a pod velikim znakom pitanja je nastup startnog golmana Edersona koji je propustio poslednja dva meča zbog povrede koju je zaradio protiv Liverpula.

Iako tradicionalno Siti ume da ima problema sa Kristal palasom, smatramo da zbog velikog broja izostanaka kod domaćina to neće biti slučaj i da će ''građani'' rutinski odneti sva tri boda iz prestonice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić