LIVERPUL ŽELI OSVETU: Junajted je jedina ekipa kojoj "redsi" nisu dali gol ove sezone, a i izbacili su ih iz FA kupa

O. M.

07. 04. 2024. u 08:53

NAJVEĆI derbi engleskog fudbala, obračun Mančester junajteda i Liverpula, zakazan je za 16 časova i 30 minuta na "Old Trafordu.

ЛИВЕРПУЛ ЖЕЛИ ОСВЕТУ: Јунајтед је једина екипа којој редси нису дали гол ове сезоне, а и избацили су их из ФА купа

EPA/EFE

Reč je o utakmici 32. kola engleske Premijer lige, koja u ovom trenutku više znači gostima koji se bore za naslov prvaka protiv Arsenala i Junajtedovog gradskog rivala Sitija.

Liverpul je favorit, zbog stanja na tabeli, igračkog kadra, trenutne forme, kao i samopouzdanja koje je kod igrača Junajteda verovartno palo na najniže moguće grane posle šokantnog poraza od Čelsija u prethodnom kolu. Imali su "crveni đavoli" vođstvo od 3:2 do 99. minuta i uspeli su da za manje od 120 sekundi prime dva gola i izgube meč.

Kao da im se vratilo za pobedu nad današnjim rivalom u četvrtfinalu Ef-Ej kupa, istim rezultatom, doduše posle produžetaka. Tada su oni gubili sa 3:2 osam minuta do kraja a pobedonosni gol postigli u nadoknadi.

Bio je to njihov treći poraz u poslednjih pet ligaških utakmica. Crveni đavoli su sada na šestom mestu, ali čak devet bodova iza Totenhema i 11 bodova zaostatka za Aston Vilom, sa osam kola do kraja. Čak i ako se desi da engleski klubovi do kraja oe sezone u Uefinim takmičenjima preteknu Nemačku i Italiju pa time Premijer liga dobije petu vizu za Ligu šampiona, teško je verovati da će "spursi" i "vilani" ispustiti toliku prednost.

Tako je izabranicima Erika ten Haga ostao samo Ef-Ej kup kao "prozor" u evropski fudbal, a tamo ga posle "laganog", navodnici stoje jer u Engleskoj nema laganih utakmica, polufinala sa ristal palasom, očekuje ih finale s boljim iz meča Mančester siti - Čelsi. 

Šest od poslednjih sedam ligaških utakmica Mančester junajteda došle su GG, a deset od poslednjih 12 su bile 3+.

Rezultati Mančester junajteda protiv najboljih 10 timova nisu dobri. Samo četiri pobede u 14 utakmica ove sezone! U prvom delu su protiv Liverpula izborili remi bez golova na Enfildu, dok su u pomenutom četvrtfinalu Kupa pobedili sa 4:3 posle produžetaka u veoma uzbudljivoj utakmici punoj preokreta.

Liverpul se pobedom nad Šefild junajtedom vratio na čelo tabele. Sa 70 bodova imaju "redsi" dva boda više od Arsenala i tri boda ispred Mančester sitija. U međuvremenu jeArsenal pobedio Brajton pa je opet na kratko preuzeo prvo mesto, ali sve je u rukama ekipe Jirgena Klopa. Ako pobede danas na "teatru snova" vratiće se na lidersku poziciju, ako izgube ili odigraju nerešeno prvi ostaje Arsenal.

U svakom slučaju, nastaviće se trka u troje, a neizvesnost dodatno pojačava da vodeći trio do kraja sezone nema više međusobnih susreta. Dakle, o svemu će odlučivati utakmice protiv drugih ekipa, a čini se da Liverpul ima nešto teži raspored od Mančester sitija, ali lakši od Arsenala. Sve tri ekipe su dodatno "opterećene" igranjem u evro-kupovima, gde je Liverpul favorit za osvajanje Lige Evrope i sredinom naredne nedelje očekuje ga prvi meč čeetvrtfinala sa Atalantom.

Liverpul ima sedam utakmica bez poraza u Premijer ligi, od kojih je šest pobedio. Od septembra su imali samo jedan poraz i to protiv Arsenala. Osam od poslednjih devet utakmica došlo je GG, a devet od poslednjih 11 sa više od dva gola.

Sa 70 postignutih golova Liverpul ima drugi najbolji napad u ligi, a sa 28 primljenih golova ima drugu najbolju odbranu u ligi.

Jedina utakmica na kojoj ove sezone nisu uspeli da postignu gol je prvi duel sa Junajtedom u decembru. Ipak, poslednjih godina imaju nekoliko visokih pobeda nad velikim rivalom, uključujući i 7:0 na "Enfildu", ali i 5:0 i 4:2 na "Old Trafordu".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu