VREME JE DA AJAKS PADNE NA "TIGANJU": Fejenord je obezbedio evropski fudbal na jesen

O. M.

07. 04. 2024. u 12:59

FEJENORD dočekuje Ajaks u najvećem derbiju holandskog fudbala.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА АЈАКС ПАДНЕ НА ТИГАЊУ: Фејенорд је обезбедио европски фудбал на јесен

Foto: Profimedia

Fejenord je osvojio samo bod u prošlom kolu protiv Folendama i tako se za još dva koraka udaljio od prvog mesta. Ipak, kko je već odavno jasno da neće odbraniti titulu, ovaj bod je značajan jer je doneo matematički plasman u Evropu na jesen, ostaje samo da se vidi hoće li "ponos juga" uspeti da zadrži drugo mesto ili će do Lige šampiona morati preko kvalifikacija.

Tvente vrši pritisak, jučerašnjom pobedom nad Fortunom Sitard došao je na minus šest što što u narednih pet kola nije nedostižan zaostatak, naročito ako Fejenord danas kiksne i protiv Ajaksa koji jse posle očajnog starta uključio u borbu za vrh.

Skandal koji je izazvao novi, a uskoro verovatno već bivši sportski direktor Ajaksa, nedozvoljeno trgujući akcijama kluba, uzdrmao je i ekipu pa je u prethodnom kolu ostala bez dva boda u završnici utakmice protiv Go ahed iglsa koji ove sezone mora se priznati igraju zaista dobro.

Fejenord je oponizio Ajaks u prvom delu sezone, pobedivši sa čak 4:0 na "Johan Krojf areni". Ali, Fejenord već pet utakmica nema domaću pobedu nad Ajaksom, četiri puta je gubio, a jednom je bilo nerešeno. Na pobedu ovde čekaju duže od pet godina, od januara 2019. godine.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)