MEC PROSIPA BODOVE KOD KUĆE: Lans juri Ligu Evrope, a u tome mu pomaže Pari Sen Žermen

O. M.

12. 04. 2024. u 09:22

FUDBALERI Meca pokušaće da prekinu niz od tri poraza ovog petka, kada će na svom "Sen Simforijen" stadionu ugostiti ekipu Lansa. Početak utakmice zakazan je za 21 čas.

МЕЦ ПРОСИПА БОДОВЕ КОД КУЋЕ: Ланс јури Лигу Европе, а у томе му помаже Пари Сен Жермен

Foto: Profimedia

Mec je u veoma teškoj situaciji i jedan je od glavnih kandidata za ispadanje. Taman kad su izabranici Lasla Bolonjija vezali dve pobede kojima su koliko-toliko ublažili efekat od deset uzastopnih utakmica bez trijumfa, a sa samo jednim remijem, usledio je novi pad u igri i rezultatima.

Ima još vremena da se "krstaši" izvuku. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, a Mec zaostaje dostižnih pet bodova za Nantom i Avrom koji su u sigurnoj zoni i samo tri za Lorjanom koji je na poziciji koja vodi u baraž.

Ako ispadne, Mecu će ti biti drugi put u poslednje tri sezone, a ova ekipa poslednjih godina često menja divizije u Francuskoj, a pre desetak godina su čak ispali u treći razred francuskog fudbala.

U prošlom kolu su izgubili sa 4:3 od favorizovanog Bresta, ali rezultat te utakmice ne treba da zavara one koji možda misle da je tesan poraz najava izslaska iz krize. Mec je u šestom minutu poveo sa 1:0 uz dosta sreće, da bi već u 31. minutu gubio sa 3:1, a u 60. sa 4:1, što je otprilike bio i realan rezultat, ali su gosti postigli još dva gola u završnici nakon što se domaća ekipa opustila zbog visokog vođstva.

Mec je u nekoliko navrata ovog proleća gubio bodove koje je već imao u džepu ili su njegovi fudbaleri mogli da ih osvoje da su se samo malo više potrudili. Osam puta su gubili kod kuće sa golom razlike, samo ih je Monako poslednjeg dana marta "razbio" sa 5:2 i to zahvaljujući furioznom naletu u razdoblju od četvrtog do 16 minuta kada su postigli tri gola.

Izgubili su sa 2:1 od Liona iako su poveli, u derbiju Lorene protiv Lorjana takođe sa 2:1, a to je bio rezultat i kup utakmice protiv Klermona. Od Tuluza, Monpeljea, Bresta, i Nice su izgubili sa po 1:0.

Da su kod kuće osvojili bodova koliko na strani, sada bi bili izvan zone ispadanja, ugroženi, ali u mnogo boljoj poziciji nego što su je čini se sami sebi nametnuli.

Istorija Lige 1 sugeriše da su njihove šanse da ostanu u prvom rangu posle ove sezone male jer je samo jedan od 19 timova koji su u ovoj fazi takmičenja imali 23 ili manje bodova (računajući vreme od kada se za pobedu dobija tri poena). A bio je to Martig koji je te 1993/94. ostao u Ligi samo zahvaljujući izbacivanju Marselja zbog nameštanja.

Lans je šesti, sa bodom zaostatka iza Nice za plasman u Ligu Evrope. Da su u prethodnom kolu na svom terenu pobedili Avr, koji je čak bio bliži pobedi, danas bi bili ispred Nice. Ali, ako Pari Sen Žermen u finalu Kupa Francuske pobedi Lion, ući će i sa šestog mesta u Ligu Evrope. U suprotnom, tamo ide Lion, a Lans će u Ligu konferencija.

Lans je slično Mecu ispustio mnogo bodova na svom terenu, čak sedam nakon što su prvi postizali gol. Sa tih sedam bodova bili bi na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, samo dva iza Monaka, koji ide direktno u elitno takmičenje.

Ove sezone Lans je kao vicešampion Francuske igrao grupnu fazu Lige šampiona u kojoj nije razočarao jer je osvojio treće mesto u konkurenciji Arsenala, PSV Ajndhovena i Sevilje, ali je posle transfera u Ligu Evrope poklekao već na prvoj stepenici protiv Frajburga.

"Krvavo-zlatni" su često ove sezone gubili utakmice i zbog preteranog broja penala koje su skrivili, čak osam na svom terenu, što je rekord Lige jedan.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu