ATLETIKO BI DA ISKORISTI LOŠU FORMU ĐIRONE NA STRANI: Katalonci izgubili četiri vezana meča u gostima

V.M.

13. 04. 2024. u 08:05

TIMOVI koji su u prvom delu sezone odigrali jedan od najboljih ovosezonskih mečeva, Atletiko i Đirona, se sastaju na ''Vanda metropolitanu'' od 14 časova.

АТЛЕТИКО БИ ДА ИСКОРИСТИ ЛОШУ ФОРМУ ЂИРОНЕ НА СТРАНИ: Каталонци изгубили четири везана меча у гостима

FOTO: Profimedia

Kao što je često bio slučaj u njegovom mandatu na klupi Atletiko, Čolo Simeone mora da održava formu ekipe kako u Ligi šampiona, tako i u domaćem prvenstvu kako bi osigurao igranje u najjčem kontinentalnom takmičenju iduće godine.

Ovo je ''jorgandžijama'' treći put u poslednjih pet godina da dočekuju 31. kolo kao četvrtoplasirani na tabeli, tako da su navikli na situaciju u kojoj se trenutno nalaze (dva poena prednosti u odnosu na petoplasirani Bilbao).

Do prošlog kola čak nisu ni bili četvrti, poremetili su ih porazi od Kadiza i Barse, ali trijumfom nad Viljarealom pretekli su Baskijce koji su izgubili od Reala u Madridu.

Što se tiče Lige šampiona, tu su iznenadili sve izbacivši Inter u osmini finala, a sa sjajnim igrama nastavili su i u četvrtfinalu gde su pobedili Dortmund u prvom meču sa 2:1 i braniće prednost od jednog gola iduće nedelje pred ''žutim zidom'' što je dosta težak zadatak, ali ako neko ume da sačuva prednost to je onda Atletiko Čola Simeonea.

Upravo zbog tog meča se postavljaju pitanja da li će doći do odmaranja fudbalera na dananjem derbiju 31. kola i biće zanimljivo ispratiti kakav će sastav Simeone izvesti na teren.

Sa druge strane, Đironina nije uspela da održi korak sa Realom, tako da su priče o tituli davno završene, ali istorijski plasman u Ligu šampiona je na vidiku. Trenutno su treći na tabeli i sa veoma solidnih plus osam u odnosu na Atletiko dočekuju današnji meč.

Forma u gostima im se raspala u poslednje vreme, doživeli su četiri vezana poraza na strani, ali ono što ih održava u vrhu tabele je sjana igra kod kuće gde su osvojili 13 bodova na poslednjih 15 utakmica.

Ono što posebno brine na tim mečevima u gostima je što su prestali da postižu golove, samo jedanput su zatresli mrežu na ta četiri gostovanja i to moraju popraviti, pogotovo ako misle da odnesu bar jedan bod iz Madrida.

U prvom delu sezone, Đirona i Atletiko su odigrali možda i najbolji meč ovogodišnjeg izdanja La lige. Viđeno je čak sedam golova, sjajan fudbal i neverovatna atmosfera na tribinama, a het-trik Alvara Morate nije bio dovoljan ni za remi jer je Đironin siloviti napad četiri puta našao put do mreže Oblaka (4:3).

Od bitnijih igrača, domaćin će biti bez Depaja, dok će kod gosta meč propustiti Martin.

Na poslednja četiri meča ''jorgandžija'' u svim takmičenjima dolazila je igra 3+, a zbog stila fudbala kakav igraju današnji rivali očekujemo goleadu u derbiju 31. kola La lige.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)