NEVEROVATNA PRIČA NEKADAŠNJEG OSVAJAČA BUNDESLIGE: Igra finale Kupa Nemačke, a nalazi se u zoni ispadanja Cvajte!

V.M.

12. 04. 2024. u 09:33

U okviru 29. kola popularne Cvajte, Kajzerslautern koji se bori za opstanak će u veoma bitnom meču gostovati Grojter Firtu (18.30).

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА НЕКАДАШЊЕГ ОСВАЈАЧА БУНДЕСЛИГЕ: Игра финале Купа Немачке, а налази се у зони испадања Цвајте!

Foto: Profimedia

Kajzerslautern ima jednu od čudnijih sezona u skorijoj fudbalskoj istoriji. Odavno to nije ekipa koja je svojevremeno osvajala Bundesligu i više se nalazi u trećem i drugom rangu nemačkog fudbala nego u samoj eliti u poslednje vreme.

Ova godina im je kao i prethodne dosta slaba što se tiče ligaškog fudbala, pretposlednji su na tabeli Cvajte sa 29 sakupljenih bodova, što je dva manje od Hanze koja je prva ekipa iznad crte, tako da ih očekuje grčevita borba za opstanak.

Ipak, ono što je zanimljivo u vezi sa ovom sezonom je to što je Kajzerslautern uspeo da dogura do finala Kupa Nemačke! Doduše, imao je dosta sreće sa žrebom i jedini bundesligaš sa kojim se sastao je slabašni Keln u drugom kolu, ali i pored toga igranje u finalu kupa, koji su poslednji put osvojili 1996. godine, veliki je uspeh za ''crvene đavole''.

Kako su iznenađenja u kupu redovna pojava, što je najbolje pokazao Sarbruken koji je eliminisao Bajern i Menhengladbah, možda upravo Kajzerslautern bude taj koji će okončati neverovatnu seriju Leverkuzena koji i dalje nije izgubio ove godine.

Da to finale ne bi sačekao kao trećeligaš, gost mora pod hitno da sakupi neke bodova, a posle duela sa Hamburgom i Fortunom, na kojima realno gledano nije imao šta da traži, danas ima odličnu priliku to da učini jer ide na noge ''raštimovanom'' Grojteru.

Domaćin se nalazi na sredini tabele i nema za šta da se bori u završnici prvenstva, što očigledno utiče na igrače jer su osvojili samo jedan bod na poslednjih pet utakmica.

''Zeleno-beli'' se nalaze u ubedljivo najgoroj formi u Cvajti, a poslednji koji se ''naplatio'' kod njih bio je jedini lošiji tim od Kajzerslauterna, za dno zacementirani Osnabrik (0:2).

Na poslednjih pet međusobnih duela večerašnji rivali su poprilično izjednačeni, zanimljivo je da nije bilo ''ikseva'' već su ''crveni đavoli'' slavili tri puta, uz dve pobede Grojter Firta.

Očekujemo da gost danas osvoji barem bod na jugu Nemačke.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)