LAJCPIG SE BORI ZA MESTO KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: ''Vukovi'' su ove sezone pokazali da znaju kako se igra sa njima

V.M.

13. 04. 2024. u 09:35

LAJCPIG će pokušati da zadrži svoje mesto među top 4 kada bude dočekao Volfsburg u okviru 29. kola Bundeslige. Meč se igra na ''Red bul areni'' sa početkom u 15:30.

ЛАЈЦПИГ СЕ БОРИ ЗА МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Вукови су ове сезоне показали да знају како се игра са њима

FOTO: M. Vukadinović

Lajcpig se bori direktno sa Dortmundom za četvrto mesto, poslednje koje sigurno vodi u Ligu šampiona. Izjednačeni su po broju bodova, osvojili su ih po 53, ali ''crveni-bikovi'' su ispred na tabeli zbog bolje gol-razlike (+31 prema +22).

Na poslednjih pet mečeva osvojili su čak 13 bodova, a proteklog vikenda pokazali su u koliko se dobroj formi nalaze ubedljivo savladavši Frajbrug sa 4:1 u gostima.

Sada se vraćaju na svoju ''Red bul arenu'' što bi trebalo da im da dodatno samopouzdanje, jer su na njoj bez primljenog gola na četiri vezane utakmice i jedni su od statistički gledano najjačih domaćina u ligi.

Takođe, danas će i osveta imati šta da kaže na utakmici jer je Volfsburg ove sezone dva puta savladao Lajpcig, prvo u kupu (1:0), a zatim i u prvenstvu (2:1) i domaćini će biti orni da prekinu taj niz.

Sa druge strane, gosti imaju veoma lošu sezonu, jednu od najgorih u skorijoj istoriji. Zauzimaju razočaravajuće 14. mesto na tabeli sa samo 28 osvojenih bodova, što je pet više od Majnca tako da se vrlo lako mogu naći u veoma opasnoj zoni ukoliko ne počnu da sakupljaju poene.

Cenu loših rezultata platio je trener Niko Kovač koji je smenjen za vreme reprezenetativne pauze, a njegovo mesto zauzeo je austrijski stručnjak Ralf Hasenhult koji je nakon debitanske pobede nad Verderom (2:0), poražen od Menhengladbaha (1:3).

Dovljno o slabim igrama govori da im je taj trijumf nad Verderom bio prvi ligaški u 2024. godini i jasno je koliko je težak posao pred Hasenhutlom.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Poulsena i Rauma, dok je kod gosta nešto gora situacija i meč će propustiti Lakroa, Kastels, Nmeča, Paredes i Rožerio.

Trebalo bi da bude golova jer pored dobre napadačke igra Lajpciga, takav fudbal forsira i Hasenhutl, a uz njih bi dodali i opreznu duplu šansu na domaćina jer je Volfsburg pokazao da zna kako se igra sa ''crvenim bikovima'' ove sezone.

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)