BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na ''San Mamesu'' su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije

V.M.

19. 04. 2024. u 08:00

ATLETIK Bilbao će na otvaranju 32. kola španske La lige nastaviti poteru za Ligom šampiona protiv Granade na ''San Mamesu'' (21:00).

БИЛБАО ЈУРИ ЛИГУ ШАМПИОНА: На Сан Мамесу су падале много јаче екипе од фењераша са југа Шпаније

Foto Profimedia

Domaćin igra iznad očekivanja ove sezone i u završnici sezone ga očekuje borba za plasman u Ligu šampiona. Trenutno je peti na tabeli, ali zaostaje samo četiri boda za četvrtoplasiranim Atletikom sa kojim se sastaje sledećeg vikenda.

Do skoro je i ta razlika bila manja, ali su Baskijci nakon osvajanja Kupa kralja po prvi put od 1984. godine (pobedili Majorku na penale) proteklog vikenda odigrali remi sa Viljarealom (1:1).

Poveli su na tom meču preko Sanseta u 66. minutu i držali su prednost do samog kraja, kada su potklekli i primili gol iz jedanesterca koji je skrivio Juri Berčiće u 92. minutu, a u gol ga pretvorio Dani Pareho.

To je bio razočaravajuć udarac za Bilbao, ali danas imaju odličnu priliku da se vrate na pobedničku stazu jer kao jedni od najboljih domaćina u La ligi (37 bodova na 16 mečeva), dočekuju najgoru gostujuću ekipu u vidu Granade (2 poena na 15 gostovanja).

Ukoliko slave prišli bi samo na bod Atletiku, a određenu prednost imaju i u vidu rasporeda jer do samog kraja uglavnom igraju protiv ekipa koje nemaju za šta da se bore.

Sa druge strane, Granada se polako sprema za život u Segudni. Baš su podbacili u eliti ove sezone i jedino što ih drži van dna tabele je još gora Almerija.

Gosti su sakupili samo 17 bodova do sada i zaostaju čak 11 poena za Seltom koja je prva ekipa iznad crte, tako da su im šanse za opstanak veoma male.

Ipak, prošlog vikenda su uspeli da osvoje tri boda protiv Alavesa, slavivši sa 2:0, što im je bio prvi trijumf još po trećeg januara kada su bili bolji od Kadiza.

Glavni problem ove ekipe je veoma loša defanzivna igra, primili su čak 60 golova do sada i ne piše im se dobro s ozbirom da je Bilbao na 16 utakmica kao domaćin ove sezone postigao 37 pogodaka.

Ako pogledamo izostanke, oba trenera će na raspoalganju imati gotovo čitave sastave. Kod domaćina će meč propustiti Alvarez, dok kod gostiju neće biti Torentea.

Bilbao ne sme da propusti ovu šansu ako želi da se bori za Ligu šampiona i očekujemo da rutinski odradi posao protiv Granade pred punim tribinama ''San Mamesa''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)