LIVERPUL NASTAVLJA BORBU ZA TITULU: Sledeće stanica, London, ''Krejven kotidž''

V.M.

21. 04. 2024. u 07:45

IZABRANICI Jirgena će nakon serije slabih rezultata pokušati da upišu vrednu pboedu u prestonici gde ih dočekuje Fulam u okviru 34. kola Premijer lige.

ЛИВЕРПУЛ НАСТАВЉА БОРБУ ЗА ТИТУЛУ: Следеће станица, Лондон, Крејвен котиџ

FOTO: Tanjug/AP

Teških je nedelju i po dana iza Liverpula koji je doživeo veliki udarce što u borbi za titulu, što u evrospkim takmičenjima. 

Poraženi su od Atalante u prvom meču Lige Evrope sa 0:3, što uprkos pobedi od pre par dana u Bergamu (1:0) nisu uspeli da nadoknade, tako da su nade o evrospkom trofeju za njih okončane, a ono šta se desilo između tih utakmica još više ih boli.

''Redsi'' su na ''Enfildu'' ugostiti Kristal palas koji bez rezultatskog motiva dočekuje završnicu prvenstva, ali ne samo da nisu uspeli da savladaju ''orlove'', već je četa Olivera Glasnera pogotkom Eberečija Ezea odnela sva tri boda sa jednog od najčuvenijih stadiona na svetu (0:1).

Zahvaljujući tom neuspehu, današnji gosti su propustili šansu da preskoče Arsenal koji je izgubio od Aston vile, a da stvar bude još gora po njih sve je to iskoristio Siti koji je preuzeo prvo mesto uoči ovog kola.

Nakon jučeranjšeg trijumfa nad Vulverhemptonon, ''tobdžije'' su se bar na kratko vratila na čelo tabele, ali imaju samo bod više od Sitija koji je odigrao meč manje od njih, dok je Liverpul treći sa tri poena zaostatka u odnosu na lidera.

Sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva trka do samog kraja, ali ako ''redsi'' planiraju da ostanu u njoj moraju da slave na današnjem gostovanju Fulamu koji igra promenljivo u poslednje vreme.

''Kolibari'' nemaju problema sa opstankom, ali ni ne bore se za plasman u Evropu što se i vidi u njihovim nastupima i na proteklih pet utakmica ostvarili su dve pobede uz isto toliko poraza i jedan remi.

Trenutno su 12. na tabeli i ove sezone su pokazali da vole da igraju na golove, a o tome najbolji svedoči njihova gol-razlika koja iznosi 49:51.

Proktelog vikenda Fulam je u malom gradskom derbiju gostovao Vest hemu i slavio je na ''London stadionu'' sa 2:0 pogocima Andreasa Pereire (9. i 72. minut).

Ono što je zaniljmivo je da su se današnji rivali sastali tri puta ove sezone i svaki put je bilo veoma zaniljmivo.

To posebno važi za prvi susret kada je u okviru Premijer lige posle nekoliko preokreta Liverpul slavio sa 4:3.

Pored toga, zaigrali su i u polufinalu Liga kupa gde su takođe uspešniji bili izabranici Jirgena Klopa, mada ih je Fulam pošteno namučio u dvomeču (2:1, 1:1).

Što se tiče izostanaka, domaćin nema problema sa njima i Marko Silva ima čitav roster na raspolaganju, a isto ne može reći Klop koji će morati da sastavi tim bez usluga Bredlija, Alkantare, Matipa i Douka.

Liverpul na poslednje tri posete ''Krejven kotidžu'' nije uspeo da slavi (svaki put igrali nerešeno), ali danas jednostavno moraju prekinuti taj post kako bi održali korak za rivalima u borbi za titulu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)