"KRALJEVI REMIJA" RETKO GUBE NA "MESTALJI": Valensija i Betis bore se za mesto u Evropi

O. M.

20. 04. 2024. u 09:23

VALENSIJA dočekuje ekipu Betisa u 32. kolu španske La lige. Utakmica je zakazana za 18 časova na stadionu "Mestalja".

КРАЉЕВИ РЕМИЈА РЕТКО ГУБЕ НА МЕСТАЉИ: Валенсија и Бетис боре се за место у Европи

Foto: Profimedia

Obe ekipe bore se za evropski fudbal naredne jeseni. Valensija je trenutno sedma na tabeli La lige, sa tri boda zaostatka za šestoplasiranim Real Sosijedadom, dok je Betis osmi, sa zaostatkom od dva boda za današnjim protivnikom.

Bez obzira šta uradi do kraja sezone, Valensija mora biti zadovoljna učinkom nakon prošle sezone, koja je bila najgora za Valensiju otkad se klub vratio u Primeru, tačnije druga najgora posle one u kojoj su ispali u Segundu davne 1986. godine. Tada su isto bili 16, ali je Liga imala 18 klubova.

Ako bi se sezona sada završila. ekipa Rubena Barahe, igračke legende koji je najzaslužniji za vaskrs "slepih miševa" plasirala bi se u plej-of rundu Lige konferencija, ali ima dovoljno vremena do kraja da se nadoknadi zaostartak od samo tri boda za šestoplasiranim Real Sosijedadom, koji zauzima mesto na tabeli Lige Evrope.

Valensija će u ovaj meč ući nakon uzastopnih pobeda u gostima nad Granadom i Osasunom, a pobedili su tri od poslednjih pet u ligi, pretrpevši samo jedan poraz u tom procesu.

Šestostruki šampioni Španije su bili solidni kod kuće ove sezone, osvojili su 29 bodova iz 15 mečeva, a dočekaće ekipu Betisa koja ima samo tri pobede u gostima u sezoni 2023/24.

Betis takođe ulazi u ovaj meč posle pobede, pošto je savladao Seltu Vigo sa 2:1 u prethodnoj rundi. Tim rezultatom prekinuli su niz od četiri poraza u prvom razredu španskog fudbala.

Ekipa Manuela Pelegrinija osvojila je 45 bodova iz 31 prvenstvene utakmice ove sezone, što ih je pozicioniralo na osmo mesto, dva boda zaostatka za sedmoplasiranom Valensijom i pet od Real Sosijedada na šestom.

Zeleno-beli su u prošlom mandatu završili na šestom mestu u La ligi a ove sezone su pokvarili plasman najviše "zahvaljujući" velikom broju nerešenih utakmica (čak 12).

Betis je lako pobedio Valensiju u prvom meču sezone, zabeleživši pobedu od 3:0, ali je istim rezultatom izgubio na "Mestalji" tokom sezone 2022/23. Ipak, to je jedini poraz Betisa u poslednjih osam međusobnih susreta.

Valensiji su nedostajala tri igrača protiv Osasune u ponedeljak veče, a to će opet biti slučaj i ovde, sa Romanom Jaremčukom, Hozeom Gajom i Mouktarom Dijakabijem van terena.

Što se tiče Betisa, Hektor Belerin će nedostajati do početka sledećeg meseca zbog problema sa tetivom, dok je neizvesno kada će se vratiti Mark Roka i Ezekiel Avila.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)