"PLAVCI" KORISTE PAD MORALA "GRAĐANA": Siti je ostao bez jednog trofeja, hoće li danas na "Vembliju" i bez drugog?

O. M.

20. 04. 2024. u 10:41

BRANILAC engleskog Ef-EJ kupa Mančester siti igraće u polufinalu protiv Čelsija, ove subote od 18 časova i 30 minuta na "Vembliju".

ПЛАВЦИ КОРИСТЕ ПАД МОРАЛА ГРАЂАНА: Сити је остао без једног трофеја, хоће ли данас на Вемблију и без другог?

FOTO: EPA

Siti je prošle godine osvojio "triplu krunu", što mu ove sezone neće uspeti jer je već ispao iz Lige šampiona u četvrtfinalu. Ali, na domaćoj sceni "građanima" ide dobro za sada. Od odbrane trofeja u najstarijem klupskom takmičenju na svetu dele dve utakmice, posle Čelsija u mogućem finalu protivnik će biti bolji iz duela MAnčester sitija i Kristal palasa.

Takođe, u toku je jedna od uzbudljivijih šampionskih trka u istoriji Premijer lige i stare Prve divizije, a Siti je konačno preuzeo pol-poziciju posle nekoliko kikseva Liveprula i Arsenala.

U toj trci za naslov šampiona Engleske, Čelsi je prilično odmogao Sitiju, jer mu je u dve utakmice otrgnuo četiri boda, dok je istovremeno Liverpulu prepustio svih šest, a Arsenalu je otrgnuo dva.

"Plavcima" je to naravno više naštetilo nego "građanima" jer su lošim igrama početkom sezone pozicionirali sebe u sredinu tabele. Ali, sada su u dobroj formi, nisu izgubili već osam utakmica u prvenstvu, a od poslednjih 12 u svim takmičenjima imaju samo poraz od Liverpula na penale u finalu Liga kupa.

To im je donelo i skok na tabeli Premijer lige pa sad, pet kola pre kraja - a oni imaju da odigraju sedam utakmica - imaju samo tri boda manje od sedmoplasiranog Mančester junajteda koji je napoziciji koja vodi u Ligu konnferencija. Pošto Englezi imaju još male šanse da preko jednogodišnjeg Uefa renkinga obezbede dodatno mesto u Ligi šampiona, nije nemoguće da i osmo mesto donese evropski fudbal na jesen, a za njim Čelsi zaostaje samo bod.

To znači da "plavcima" možda neće ni trebati osvajanje Kupa za ostvarenje tog cilja, ali svakako da navijači žele trofej na koji čekaju već šest godina. Problem je što će Čelsi imati veoma težak raspored u narednih nekoliko nedelja. U naredne dve nedelje igraće protiv Arsenala, Aston Vile i Totenhema, ekipa iz vrha tabele od kojih se jedna bori za naslov, a druge dve za plasman u Ligu šampiona.

Sigurno da im ne nedostaje samopouzdanja nakon serije dobrih rezultata i pogotovo načina na koji su ostvarili neke od pobeda tokom tog perios, poput preokreta protiv Mančester junajteda ili demoliranja (6:0) Evertona u prošlom kolu. 

Imajući u vidu to i pad morala u redovima Sitija posle opraštanja od naslova šampiona Evrope, Čelsi nije bez šansi na "Vembliju".

NAŠ TIP: IXvX (kvota 1,97)

PREDLOG ZA HRABRIJE: Čelsi prolazi dalje (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)