ATLETIKO RANE PORAZA OD DORMTUNDA VIDA U BASKIJI: ''Jorgandžije'' tradicionalno igraju odlično protiv današnjeg rivala

V.M.

21. 04. 2024. u 11:50

IZABRANICI Čola Simeonea jure treću uzastopnu ligašku pobedu na gostovanju Alavesu na ''Mendizorotozi'' (18:30).

АТЛЕТИКО РАНЕ ПОРАЗА ОД ДОРМТУНДА ВИДА У БАСКИЈИ: Јорганџије традиционално играју одлично против данашњег ривала

FOTO: Tanjug/AP

Sredinom nedelje Atletiko je doživeo jedan od težih poraza u skorijoj istoriji. Otišao je na noge Dortmundu na ''Vestfalenu'' sa golom prednosti koji nije uspeo da odbrani (2:4) i iznenađujuće je eliminisan iz četvrtfinala Lige šampiona. 

Taj neuspeh je sigurno mentalno dosta naškodio ekipi, a da stvar bude još gora igranje u najjačem evrospkom takmičenju im je daleko od zagarantovanog za iduću sezonu tako da moraju brzo da se fokusiraju na današnji meč.

Trenutno su četvrti na tabeli, a situaciju im je dosta olakšao remi Bilbaa i Granade (1:1), jer sada imaju tri boda više od petoplasiranih Baskijaca uz odigran meč manje, tako da bi im trijumf na večerašnjem susretu dosta značio.

Ono što im ide na ruku je ligaška forma, ''jorgandžije'' su slavile na poslednja dva ligaška duela (Viljareal, Đirona) i danas imaju lepu priliku za het-trik.

Što se tiče Alavesa, on je u opasnom kontra-ritmu, doživeo je tri uzastopna poraza i njegova prednost u odnosu na zonu ispadanja je iz kola u kolo sve manja, mada i dalje iznosi dosta komfornih sedam bodova.

Glavni problem ove ekipe u poslednje vreme je postizanje golova, samo jedanput su zatresli mrežu u proteklih pet utakmica, a to je bio slučaj desetog marta protiv Raja, što znači da nisu dali gol više od mesec dana!

Ipak, Atletikova odbrana nije što je nekada bila, primili su gol na četiri vezana meča, tako da je možda negativnoj seriji Baskijaca došao kraj.

Ako pogledamo izostanke, videćemo da će domaćini biti bez Sedlara, dok će kod gosta meč propustiti Depaj, Lemar, Ljorente i Vitolo.

Istorijat međusobnih susreta je na strani Atletika koji je slavio na četiri od poslednjih pet duela, uključujući onaj iz prvog dela kamapnje kada je bilo 2:1.

Kada Alaves prvi primi gol ove sezone gotovo redovno gubi, tako da za hrabrije predlažemo iz dvojke u dvojku, pored standardnog fiksa na ''jorgandžije''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,92)

TIP ZA HRABRIJE: 2-2 (kvota 3,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)