"SVECI" REKORDOM DO NOVE TITULE: Ovo im nije uspelo samo jednom u poslednjih šest šampionskih kampanja

O. M.

27. 04. 2024. u 08:20

SVE oči će ovog vikenda biti uprte u Park prinčeva, jer bi dominacija PSŽ-a ove sezone mogla konačno uroditi plodom, pošto će ih pobeda nad Le Havrom u 31. kolu krunisati za šampiona Lige 1 po rekordni 12. put.

СВЕЦИ РЕКОРДОМ ДО НОВЕ ТИТУЛЕ: Ово им није успело само једном у последњих шест шампионских кампања

Foto Profimedia

Takav ishod već neko vreme ima prizvuk neizbežnosti, a danas bi moglo da se desi peti put u poslednjih sedam godina da "sveci" naslov obezbede pre početka maja. To nisu uspeli samo u šampionskoj sezoni 2019/20, dok 2020/21 nisu ni bili prvaci, jer je Lil u dramatičnoj završnici zadržao bod prednosti stečen u međusobnom susretu, baš u 31. kolu.

Pokretačka snaga njihovog uspeha ovog puta je bila serija od 25 utakmica bez poraza u ligi (V18, D7), započeta pobedom u El Klasiku nad olimpikom iz Marselja u šestom kolu.

Ako pobede danas osvojiće titulu i doći na samo jednu utakmicu od izjednačavanja klupskog rekorda - 27 utakmica bez poraza postavljenog u sezoni 2015/16.

Postizanje tog podviga bio bi još jedan biser u nizu menadžera Luisa Enrikea u njegovoj prvoj sezoni u klubu, a da ne pominjemo njihovo skoro učešće u finalu Kupa Francuske i mogućnost da donesu dugo očekivani trijumf u Ligi šampiona u francusku prestonicu.

Na putu domaće slave ovog vikenda im stoji Avr, koji se nalazi na suprotnoj strani spektra od svojih domaćina. Uzastopni porazi od Nanta i Meca od 1:0 poslednje dve nedelje doveli su do toga da su prvi put ove sezone upali u zonu ispadanja, nakon što ih je Mec preskočio.

Njihovi problemi time su se samo produbili, a odavno je jasno da je Avr u krizi. Imaju samo jednu pobedu u poslednjih 12 kola, odnosno  13 utakmica računajući i Kup Francuske.

Zato je malo verovatno da će baš oni biti ti koji će usporiti Pari sen Žermen na putu ka novoj, dvanaestoj po redu tituli, a poraz je još izvesniji kada se zna da su izgubili šest poslednjih okršaja sa "svecima" sa Parka prinčeva. Nisu uspeli da postignu ni gol na četiri od tih šest utakmica.

Usman Dembele je postigao gol u svoja poslednja tri meča za PSŽ, a svi su bili početni gol njegove ekipe na tim utakmicama. 

Serhio Riko je i dalje na putu oporavka nakon teške povrede glave, a izveštaji govore da bi neće biti potpuno spreman da se vrati u akciju pre početka sledeće sezone. Domaćini će takođe biti bez usluga Lajvina Kurzave, koji će biti van stroja naredne četiri nedelje zbog povrede leđa, dok su prognoze crne i kada je u pitanju Presnel Kimpembe koji će možda ipak uspeti da se pojavi u timu pre kraja sezone.

S druge strane, Gotje Ljoris je zadobio povredu tetive u remiju Avra 1:1 protiv Lensa početkom meseca i ostaće van terena do kraja maja. U njegovom odsustvu štoperski par bi trebalo da čine Joan Salmije i Etjen jote Kinku.

Endi Logbo je završio sezonu zbog kidanja ukrštenih ligamenata, a reprezentativac Maroka Usama Targalin otpisan je na najmanje nekoliko nedelja zbog uganuća skočnog zgloba.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

RIM, još jedan peron i usputna stanica voza Novaka Đokovića koji ima za cilj da žetvu pehara pokupi u Parizu i Londonu (Rolan Garos, OI i Vimbldon) u naredna dva meseca. Tako rezonuje najbolji teniser svih vremena uoči nastupa u Večnom gradu (8-19. maja), na nadmetanju koji je osvajao već šest puta u karijeri, a još toliko puta gubio je u borbi za trofej. Naš as, na terenu kompleksa "Foro Italika", još uvek nije saznao ime rivala, kojeg je dobio tek nakon okršaja između Rusa Romana Safijulina i Francuza Korentina Mutea.

08. 05. 2024. u 17:15

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)