BAJER SVE BLIŽE ISTORIJI: Mogu li "švabe" da pomrse račune novom šampionu i oduzmu mu oreol nepobedivosti?

O. M.

27. 04. 2024. u 07:40

NOVI šampion Nemačke Bajer iz Leverkuzena dočekuje ekipu Štutgarta u 31. kolu Bundeslige. Utakmica se igra na "Bajareni" od 18 časova i 30 minuta.

БАЈЕР СВЕ БЛИЖЕ ИСТОРИЈИ: Могу ли швабе да помрсе рачуне новом шампиону и одузму му ореол непобедивости?

FOTO: Tanjug/AP

Leverkuzen je prva ekipa koja je ušla u 31. kolo Bundelige bez poraza i deli ih samo još četiri utakmice do istorije - da postanu prva ekipa od osnivanja Bundeslige koja je bez poraza završila sezonu i druga u istoriji nemačkih fudbalskih prvenstava posle današnjeg šestoligaša Drezdenera kome je to uspelo za vreme Drugog svetskog rata.

Administrator Bajerovih stranica na društvenim mrežama našalio se posle utakmice sa Dortmundom kako je morao da briše objavu o „našem prvom porazu u sezoni“ i da mu to nije prvi put ove sezone. 

I u pravu je, jer je Leverkuzen čak 14 puta tokom sezone postizao gol u zaustavnom vremenu, pa su mediji u Nemačkoj i na Ostrvu počeli da prave paralele između trenera "farmaceuta" Šabija Alonsa i legendarnog menadžera Mančester junajteda Aleksa Fergusona koji je bio poznat po golovima kojima je njegova ekipa osvajala važne pobede, uključujući i ligu šampiona 1999. protiv Bajerna, golovima u sudijskoj nadoknadi.

Iako mu je to dodatno pojačalo status žive legende, a teško da je iko u njegovom poslu do toga došao tako rano u karijeri, Šabi Alonso će želeti da izbegne stres ovoga puta i možda pobedu protiv Štutgarta obezbedi znatno pre kraja utakmice.

Sigurno je da povratak kući povećava izglede za tako nešto jer "Neverlusen" nije prtimio gol na "Bajareni" u poslednje tri utakmice u svim takmičenjima (11:0 gol-razlika).

Imaju devet uzastopnih pobeda ovde gde su u tekućoj sezoni samo dve Borusije (Dortmund 1:1 i Menhengladbah 0:0) ostale neporažene.

Štutgart je ovde vezao šest poraza. Poslednju pobedu zabeležile su "švabe" 2018. godine, a to im je jedna od samo tri na gostovanjima Leverkuzenu u 21. veku.

Poraz od Verdera u prošlom kolu, kojim je prekinut niz od devet utakmica bez izgubljene, doveo je Štutgart u situaciju da još nije matematički obezbedio plasman u Ligu šampiona, ali postoje samo teoretske šanse da da padnu na peto mesto a da Bundesliga ne dobije peto mesto u eliti. Ispod petog mesta "pvabe" ne mogu jer je Ajntraht iz Frankfurta daleko zaostao na "minus 18" pet kola pre kraja.

Sve ovo zvuči pomalo nestvarno samo godinu dana nakon što je Štutgart preko baraža morao da obezbedi mesto u Bundesligi ove sezone.

Štutgart se neće predati unapred, a neće ići ni na kompromis, što govori statistika ekipe u gostima ove sezone. "Švabe" imaju devet pobeda i šest poraza na strani i jedini su tim koji nema nerešeno u gostima. Svih devet pobeda ostvarili su nakon što su prvi postigli gol tako da će biti teško Leverkuzenu da i protiv njih pribegne metodu "Alonso tajma".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

SADA JE SVE JASNIJE! Novak Đoković otkrio zašto nije mnogo igrao u poslednje vreme

RIM, još jedan peron i usputna stanica voza Novaka Đokovića koji ima za cilj da žetvu pehara pokupi u Parizu i Londonu (Rolan Garos, OI i Vimbldon) u naredna dva meseca. Tako rezonuje najbolji teniser svih vremena uoči nastupa u Večnom gradu (8-19. maja), na nadmetanju koji je osvajao već šest puta u karijeri, a još toliko puta gubio je u borbi za trofej. Naš as, na terenu kompleksa "Foro Italika", još uvek nije saznao ime rivala, kojeg je dobio tek nakon okršaja između Rusa Romana Safijulina i Francuza Korentina Mutea.

08. 05. 2024. u 17:15

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja