''KANARINCI'' BRANE GOL PREDNOSTI KOJI SU ZARADILI U PRESTONICI: Ukoliko danas ne izgube naći će se u prvom finalu kupa još od 2019. godine

V.M.

01. 05. 2024. u 10:20

U revanš utakmici polufinala Kupa Bugarske, Botev će u Plovdivu braniti gol prednosti koji je zaradio protiv CSKA u Sofiji pre dve nedelje. Meč se igra na stadionu ''Hristo Botev'' i počinje u 17:45.

КАНАРИНЦИ БРАНЕ ГОЛ ПРЕДНОСТИ КОЈИ СУ ЗАРАДИЛИ У ПРЕСТОНИЦИ: Уколико данас не изгубе наћи ће се у првом финалу купа још од 2019. године

Foto: Profimedia

Na prvom susretu ovih timova viđena je veoma borbena utakmica, oba tima su zaradila po crveni karton, a jedini gol na susretu postigao je Emanuel u 46. minutu što je bilo dovoljno za veliko iznenađenje u prestonici.

Sve što je Botevu preostalo sada je da odbrani tu prednost pred svojim navijačima što će biti veoma težak zadatak, a ako uspe u tome naći će se u prvom finalu još od 2019. kada ga je u njemu bolja od njega bio gradski rival, Lokomotiva.

Nakon toga meča, obe ekipe su odigrale po dva susreta u domaćem prvenstvu. CSKA je slavio na oba, ali ni to mu nije pomogolo da se približi Ludogorecu koji mu beži devet bodova i gotovo je sigurno da će ''luda šuma'' osvojiti novu titulu, 13. zaredom.

Što se tiče ''kanarinaca'' oni se nalaze u grupi ekipa koje se bore za mesto koje vodi u plej-of za Ligu konferencija i trenutno su osmi na tabeli, ali su izjendačeni sa sedmoplasiranom CSKA Sofijom 1948 i vodiće veliku bitko za to mesto do kraja prvenstva.

Posle prvog meča polufinala kupa savladali su gradskog rivala Lokomotivu sa 4:0, a zatim je usledio poraz od Slavije (0:1).

Pored pobede ekipe iz Plovdiva u kupu, Botev i CSKA su odigrali dva meča u prvenstvu koja su priprala ''armiji'', 2:1 i 4:0.

Danas očekujemo još jednu veoma borbenu utakmicu na stadionu ''Hristo Botev'', ne verujemo da će biti puno golova, a blagu prednost bi dali gostima iz prestonice koji su realno gledano kvaliteteniji tim i teško će dva puta izgubiti od ''kanarinaca'' u periodu od 14 dana.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,62)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NANELI JE PRVI UDARIO LAZAREVIĆA! ALI... Ovo je košarkaš Partizana rekao policiji o tuči pred večiti derbi!