VIOLA SVE KARTE BACA NA LIGU KONFERENCIJA: Beglijski velikan je bez poraza od smene trenera sredinom marta

V.M.

02. 05. 2024. u 12:00

U prvoj utakmici polufinala Lige Konferencija, Fiorentina će na ''Artemio Frankiju'' ugostiti Klub Briž (21:00).

ВИОЛА СВЕ КАРТЕ БАЦА НА ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Беглијски великан је без пораза од смене тренера средином марта

FOTO: Tanjug/AP

Viola je prošle godine poražena u finalu Lige konferencija od Vest hema (1:2), ali ove sezone je odlučna da osvoji takmičenje i na dobrom je putu jer je neporažena od njegovog starta (po pet remija i pobeda).

Poslednji veliki trofej domaćini su osvojili još 2001. godine (Kup Italije), tako da verni navijači iz Firence dugo čekaju na trofej i veruju da je došlo vreme da se prekine post.

Ono što takođe vredi napomenuti da je ovo takmičenje posebno bitno za izabranike Vinčenca Italijane koji su u opasnosti da se ne plasiraju u Evropu preko Serije A, a kako su eliminisani u polufinalu Kupa Italije, Liga konferencija im je jedini preostali način da je se dokopaju.

Posle dominantnih nastupa u grupnoj fazi, Fiorentina je u osmini finala u veoma zanimljivom dvomeču izbacila Makabi Haifu (5:4), dok je nakon toga u dosta tvrđem četvrtfinalu bila bolja od Viktorije Plzenj (2:0).

Takođe, domaćini su slavili na tri od minula četiri duela u svim takmičenjima što brine goste iz Belgije koji su bez pobede na poslednjih 11 mečeva protiv italijanskih ekipa.

Ipak, Briž pun samopouzdanja dolazi na ''Artemio Franki'' jer od kada ga je sredinom martra preuzeo Niki Hejen ne zna za poraz, tačnije na osam utakmica je upisao sedam pobeda uz samo jedan remi.

Talentovani stručnjak radi sjajan posao, i postoje dobre šanse da dobije posao za stalno jer je trenutno postavljen za privremenog trenera do kraja kampanje, a to bi mu gotovo sigurno osiguralo osvajanje Lige konferencija ili Župiler pro lige u kojoj je lansirao ''plavo-crne'' na prvo mesto četiri kola pre kraja.

Ono što je posebno impresivno od kada je Hejden preuzeo kormilo je defanzivni rekord Briža koji je na pomenutih osam mečeva čak pet puta uspevao da sačuva svoju mrežu i primio je samo tri gola.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove