KAKAV DERBI LIGE ŠAMPIONA: Inter želi osvetu u reprizi finala, Siti neporažen 31 utakmicu kod kuće

O. M.

18. 09. 2024. u 07:45

DERBI utakmica drugog dana prvog kola Lige šampiona igra se na stadionu "Etihad" u Mančesteru, gde domaći Siti dočekuje Inter iz Milana od 21.00.

КАКАВ ДЕРБИ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Интер жели освету у репризи финала, Сити непоражен 31 утакмицу код куће

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija furiozno su krenuli u novu sezonu. Ostvarili su sve četiri pobede u Premijer ligi i jedini su tim sa maksimalnim brojem osvojenih bodova.

Izabranici Pepa Gvardiole, kao i svake sezone, napadaju trofeje u svim takmičenjima. Prošle sezone eliminisani su u četvrtfinalu Lige šampiona od potonjeg šampiona Real Madrida, ne uspevši da odbrane titulu šampion Evrope, osvojenu u prethodnoj sezoni.

Večeras ćemo gledati reprizu tog finala sa istanbulskog "Ataturk stadiona" u kome je Siti golom Rodrija u 68. minutu došao do prve titule prvaka Evrope.

Prošle su 23 utakmice otkada Siti nije izgubio utakmicu Lige šampiona u regularnih 90 minuta. I tada je od njih bio bolji Real Madrid, u revanšu polufinala 2022. godine. Na "Etihadu" ta brojka iznosi 31 utakmicu, ovde je poslednji put slavio Lion u prvom kolu grupne faze 2018/19.

Erling Holand je kao i prethodnih sezona nezaustavljiv. Norveški napadač je započeo novu sezonu na impresivan način, pošto je već postigao devet golova u svoje prve četiri utakmice, uključujući het-trikove protiv Ipsvič tauna, a i Vest hem junajteda.

Fudbaleri Intera biće silno motivisani da se revanširaju Mančester sitiju za poraz u finalu Lige šampiona. "Neroazuri" su prošle sezone osvojili drugu titulu šampiona Italije u poslednje četiri godine. Prošle sezone se nisu proslavili u Ligi šampiona jer ih je zaustavio Atletiko Madrid već u osmini finala, pa je ambicija kluba da ostvari što bolji rezultat.

"Interisti" bi mogli da se pridruže elitnoj grupi evropskih giganata ako ovde pobede, jer bi postali tek četvrta ekipa, posle Barselone (7), Real Madria (5) i Bajerna iz Minhena (5) koja je ostvarila pobede u gostima kod bar pet različitih engleskih timova u Ligi šampiona. Inter je pobeđivao u gostima kod Njukasl junajteda, Arsenala, Čelsija i najskorije protiv Liverpula, 1:0 u martu 2022. godine

Inter je u prva četiri kola Serije A zabeležio dve pobede i dva remija, a sa osam bodova trenutno je treći na tabeli, iza Udinezea i Juventusa. Markus Tiram je najefikasniji igrač u novoj sezoni sa četiri postignuta gola.

Treba očekivati tesan meč na Etihadu, ali izuzetna domaća forma Mančester sitija čini ih favoritima za pobedu.

"Građani" su primali golove poslednjih nedelja, što je dobro za Inter, ali Gvardiola se uzda u Holanda i njegovu fantastičnu golgetersku formu, mada je i fudbalskim neznalicama jasno da je Siti mnogo više od sjajnog Norvežanina. 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2+ (1,86)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje