KRIZA REZULTATA JE PROŠLOST: Rojal union se vraća u borbu za titulu

O. M.

05. 05. 2024. u 11:58

TREĆU godinu zaredom Rojal Union je na dobrom putu da u plej-ofu prokocka sve što je uradio u regularnom delu šampionata Belgije.

КРИЗА РЕЗУЛТАТА ЈЕ ПРОШЛОСТ: Ројал унион се враћа у борбу за титулу

Foto Profimedia

Prošle godine su u doigravanje ušli sa deobe prvog mesta da bi na kraju završili kao trećeplasirani, dok su pre dve godine bili ubedljivo prvi pred plej-of, ali ih je na kraju pretekao Klub Briž. Upravo takav scenario sprema se i ove sezone.

Rojal Union je u doigravanje ušao sa tr iboda više od Anderlehta i devet više od Briža, ali im je serijom od četiri poraza na startu dozvolio da ga preteknu. Posle dve uzastopne pobede nad šampionom Antverpenom malo su se vratili u igru, a zahvaljujući remiju Anderlehta protiv Serkl Briža u prošlom kolu, imaju sada priliku da pobedom ovde izbiju na drugo mesto. Možda i prvo ako Antverpen iznenadi i otrgne bar bod Klub Brižu.

Čini se da su kola za ekipu iz predgrađa Brisela krenula nizbrod kada su izgubili sa 3:0 kod kuće od Fenerbahčea u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija. Od tada su uspeli  da osvoje samo 11 bodova od moguća 24 u prvenstvu, a deset od tih 11 u tri utakmice protiv Antverpena.

Anderleht u plej-ofu igra sa dva lica, pobedničkim kod kuće i gubitničkim na strani. Samo su na gostovanju Serkl Brižu osvojili bod. Od povratka Rojal Uniona u elitu izgubili su svih pet gostovanja ovde, četiri u prvenstvu i jedan u Kupu, a poslednju pobedu ostvarili su u februaru 2021, kada su u Kupu pobedili sa 5:0. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

DRAGAN ŽILIĆ:  Keln se za slamku hvata