UDINEZE SE GRČEVITO BORI ZA OPSTANAK: Na noge im dolazi raštimovani Napoli koji ''jedva čeka'' kraj košmarne sezone

V.M.

06. 05. 2024. u 08:55

U poslednjoj utakmici 35. kola italijanske Serije A, Udineze će na ''Friuliju'' ugostiti Napoli (20:45).

УДИНЕЗЕ СЕ ГРЧЕВИТО БОРИ ЗА ОПСТАНАК: На ноге им долази раштимовани Наполи који једва чека крај кошмарне сезоне

Foto Profimedia

Turbulentna sezona Udinezea može imati tragičan kraj i ekipa je u velikoj opasnosti da po prvi put od sezone 1995/96 ne bude član Serije A.

Iako je doživeo ''samo'' 13 poraza, domaćin ostale utakmice nije uspeo da pretvori u pobede, slavio je samo četiri puta od starta kampanje i odigrao je čak 17 remija, ubedljivo najviše od svih timova u ligi.

Najveći problem ''crno-belih'' je to što ne znaju da sačuvaju prednost i prečesto kada bi poveli ne samo da ne bi trijufmovali, već bi neretko i gubili te mečeve.

Da pokuša da popravi to doveden je Fabio Kanavaro koji je došao da ''vadi kestenje iz vatre'' i malo je falilo da njegova četa u prošlom kolu odnese čitav plen sa ''Renato Dal'Are'', vodili su protiv Bolonje i imali igrača više, ali ponovo nisu uspeli da izdrže do samog kraja i nakon pogotka Salemakersa su morali da se zadovolje bodom.

Pre toga u poslednjim trenucima su izgubili meč od Rome na ''Friuliju'' (1:2), tako da su na samo ta dva meča ''prosuli'' tri boda što je upravo razlika između njih i Empolija i Frozinonea koji su tik iznad crte.

Sa druge strane, Napoli jedva čeka kraj po njega košmarne sezone. Odbrana titule ne samo da nije pošla po planu, već su gosti u velikoj opasnosti da ostanu bez igranja u Evropi i današnji meč dočekuju na devetom mestu tabele Serije A.

Ovu veoma lošu kampanju obeležile su silne promene trenera, Napolitanci su promenili čak tri trenera, ali nijedan od njih nije uspeo da prodrma ekipu, što se i vidi po njihovim igrama.

Od sledeće sezone predvodiće ih Antonio Konte, tako da na jugu Italije jedva čekaju da započne sledeća sezona, pošto su se eksperimenti sa Garsijom, Macarijem i Kalconom na klupi pokazali kao potpuni promašaji.

Gosti se nalaze u seriji od tri vezana meča bez pobede, a proteklog vikenda su ispustili tri boda u ''Derbiju Sunca'' primivši gol protiv Rome u završnici meča (2:2).

U prvom delu sezone Napoli je savladao Udineze sa 4:1, a jedini gol za ''zebre'' na tom meču postigao je srpski reprezentativac Lazar Samardžić kojeg Kanavaro hvali od kada je preuzeo tim i očekuje se da danas bude glavni igrač ekipe na ovom veoma bitnom meču.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Pajera, Pereza, Lovrića, Deulofeua i Ebosea, dok će kod gosta meč propustiti Golini, Raspadori, Rahmani i verovatno Zjelinski.

Najbitnije utakmice Udineze će igrati u poslednja dva kola kada se sastaje sa Frozinoneom i Empolijem, ali do tada ne sme da im dozovoli da se odmaknu na tabeli i očekujemo da danas borbenošću i zalaganjem osvoje bar jedan bod pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije