MITROVIĆ SE VRATIO I ODMAH POČEO DA DOMINIRA: Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije nosi Al Hilal do titule

V.M.

06. 05. 2024. u 10:08

SAMO je pitanje vremena kada će Al Hilal osvojiti Profesional ligu, a priliku da ''ubzraju'' penjanje na tron imaće danas od 20 časova kada budu gostovali Al Ahliju.

МИТРОВИЋ СЕ ВРАТИО И ОДМАХ ПОЧЕО ДА ДОМИНИРА: Најбољи стрелац у историји наше репрезентације носи Ал Хилал до титуле

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal je letos uložio veliki novac, oformio je ubedljivo najbolju ekipu na azijskom kontinetnu, a uz to je doveo verovatno i najboljeg trenera u vidu Žorža Žezusa što se i vidi u rezultatima ekipe.

''Plavi'' talas melje sve pred sobom i najbolji primer toga videli smo kada su u jednom trenutnku sezone nanizali čak 34 uzastopne pobede u svim takmičenjima.

Ipak, do svih trofeja nisu mogli jer ih je u polufinalu azijske Lige šampiona eliminisao Al Ain, a glavni razlog za to je bilo neigranje najboljeg igrača ekipe Aleksandra Mitrovića.

Bez njega Al Hilal nije mogao do finala, ali u međuvremenu srpski reprezentativac se vratio na teren i odmah pokazao koliko znači pogotkom protiv Al Tavona u prošlom kolu (3:0).

Ono što je bitno je da je povreda iza najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije koji će u završnici pokušati da donese trofeje svom timu u prvenstvu, odnosno kupu i usput što bolje pripremi za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Gosti imaju plus devet u odnosu na Al Nasr, a ukoliko danas slave pobećiće im na +12 četiri kola pre kraja i imali bi priliku da sledećeg vikenda i matematički osiguraju titulu.

Što se tiče Al Ahlija, on takođe ima dosta kvalitetnih igrača u svojim redovima poput Firmina, Mareza i Sen Maksimana, ali konstantost je najveći problem ove ekipe koja nikako da poveže nekoliko kvalitetnih utakmica.

Ipak, treći su na tabeli što znači igranje u azijskoj Ligi šampiona i beže četiri boda četvrtoplasiranom Al Itihadu koji je odigrao meč više od njih.

U prošlom kolu savladali su Damak sa 4:1, mada treba istaći to im je bila tek druga pobed u protekliih pet ligaških utakmica.

Na prvom ovovsezonskom duelu Al Hilal je savladao Al Ahli sa 3:1, a u centru pažnje bili su srpski reprezentativci Mitrović i Milinković Savić koji su postigli po jedan gol.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom