BRIŽ ZA TREĆE EVROPSKO FINALE: Fiorentina brani gol prednosti na "Brejdelu"

O. M.

08. 05. 2024. u 10:01

KLUB BRIŽ dočekuje Fiorentinu u revanšu polufinala Lige konferencija. Utakmica se igra na stadiou "Jan Brejdel" od 18 časova i 45 minuta.

БРИЖ ЗА ТРЕЋЕ ЕВРОПСКО ФИНАЛЕ: Фиорентина брани гол предности на Брејделу

FOTO: Tanjug/AP

Fiorentina brani 3:2 iz prve utakmicce od pre šest dana u Firenci. Pobedonosni pogodak postigao je Enzola u 91. minutu i to nakon što je Briž izjednačio u 63. minutu sa igračem manje.

Bio je to prvi poraz belgisjkog predstavnika posle sedam vezanih pobeda, od kojih poslednjih šest bez primljenog gola, uključujući i dve četvrtfinalne protiv PAOK-a.

Briž je u velikoj formi što ga je dovelo i na čelo belgijske Pro lige, iako je u plej-of ušao sa četvrte pozicije. Imali su čak 18 bodova manje od tadašnjeg lidera Rojal uniona, što je na startu doigravanja prepolovljeno na devet a sada su prvi sa tri boda prednosti.

Preporod Briža počeo je kada je ekipu preuzeo Niki Hajen. Dotadašnji pomoćnik Ronija Deile koji je dobio otkaz posle poraza od Sint Trojdena iako je samo tri dana ranije ekipu uveo u četvrtfinale lige konferencija, nije počeo baš obećavajuće, jer je debi obeležio remijem u gradskom drerbiju protiv Serkla, ali je tada usledila već pomenuta serija koju je, samo na kratko, prekinula Fiorentina.

Da su se oporavili od nesrećnog poraza u Firenci, "crno-pplavi" su pokazali već u sledećoj utakmici, kada su u gostima savladali još uvek aktuelnog šampiona Belgije Antverpen. Domaćima nije neki izgovor što se spremaju za finale Kupa protiv Rojal Uniona, jer i Briž danas ima važnu utakmicu.

Hajen na toj važnoj utakmici možda neće moći da računa na levog beka Bjorna Majera. U timu definitivno neće biti Onjedika koji je isključen u prvoj utakmici. Golman Nordin Jakers koji je kod Hajena dobio prednost u odnosu na iskusnog Minjolea zbog povrede je propustio meč sa Antverpenom i neizvestan je i za večerašnji meč.

Klub Briž je u nizu pobeda postigao 17 golova, primivši samo dva, što ne sluti dobro za Fiorentinu, koja je pretrpela još jedan poraz u Seriji A prošlog vikenda, gde su izgubili sa 2:1. Bio je to njihov drugi uzastopni poraz u gostima, nakon što ih je Atalanta deklasirala sa 4:1 u Kupu Italije.

Osmo mesto Fiorentine na tabeli Serije A moglo bi da im obezbedi mesto u Ligi konferencija sledeće godine, ali ako žele Ligu Evrope, njihov najbolji put je pobeda u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, što bi bio iskorak u odnosu na prošlosezonsko izgubljno finale od Vest hema. Ekipa Vinčenca Italijana ne može da se osloni na svoju formu u gostima, pobedivši u samo dve od 12 gostujućih utakmica 2024. godine.

Italijano neće moći da računa na Rikarda Sotilja, jedinog povređenog igrača u timu gostiju, koji je postigao gol u prvom meču. On je zadobio prelom ključne kosti, zbog čega će ostati van terena do kraja sezone. Gaetano Kastrovili je u njegovom odsustvu postigao počasni gol protiv Verone, ali nije registrovan za Ligu konferencija, pa će ga verovatno zameniti Kristijan Kuame ili Džonatan Ikone.

Fiorentina je prošle godine stigla do finala ovog takmičenja, a Briž je u svojoj istoriji bio po jednom finalista Lige šampiona i Lige Evrope, sada ima priliku da uđe i u treće finale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!