PARTIZAN SEDAM UTAKMICA BEZ POBEDE: "Crno-beli" moraju da pobede Lučance ili ništa od Lige šampiona

O. M.

12. 05. 2024. u 09:10 >> 09:39

PARTIZAN dočekuje ekipu lučanske Mladosti u 34. kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 16 časova i 30 minuta.

ПАРТИЗАН СЕДАМ УТАКМИЦА БЕЗ ПОБЕДЕ: Црно-бели морају да победе Лучанце или ништа од Лиге шампиона

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

"Crno-beli" su u poslednjih nekoliko nedelja od ozbiljnog kandidata za osvajanje šampionske titule došli u situaciju da strepe za drugo mesto.

Posle poraza od Čukaričkog u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, usledio je i poraz u "večitom derbiju" koji je praktično odlučio šampiona, ali tu nije bio kraj Partizanovim mukama pošto su izgubili i od TSC-a i Vojvodine, a zsatim odigrali nerešeno sa Napretkom. Ekipa iz Bačke Topole sada je na samo dva boda zaostatka.

Računajući i poraz od Zvezde u Kupu, kao i prethodnu pobedu nad Voždovcem u ovom takmičenju tek posle penala, Partizan je vezao sedam utakmica bez pobede, pa ni najstariji navijači "crno-belih" ne pamte kada se to poslednji put desilo.

U međuvremenu je smenjen i trener. Igora Duljaja je zamenio Albert Nađ, koji je ekipu vodio i u prvenstvenom "večitom derbiju" kada je, tada još uvek aktuelni trener, Duljaj bio suspendovan. Ipak, dolaskom Nađa, čini se da se ništa nije promenilo na bolje u "crnobelom" taboru.

Partizan sada više nema pravo na kiks, jer TSC će učiniti sve da odbrani vicešampionsku titulu. Dobra vest za "crno-bele je što danas igraju protiv ekpe koja je vezala tri poraza u prvenstvu dok će TSC imati težak zadatak u derbiju kola protiv Čukaričkog.

Tradicija je ubedljivo na strani Partizana, naročito u Humskoj. Mladost ima samo dve poede nad crno-belima i to obe minimalnim rezultatom u Lučanima. Međutim, Partizan nikada u mečeve sa Lučancima nije ulazio u ovakvoj krizi. Crno-beli su primili čak 16 golova na poslednjih šest mečeva ili gotovo šest po utakmici.

Naredni duel za Partizan je od izuzetne važnosti, ne samo rezultatske, već i zbog psihološkog momenta u kome se ekipa nalazi.

Partizan je jesenas u Humskoj pobedio sa 2:0, ali je pre nepuna dva meseca uspeo da osvoji samo jedan bod protiv Mladosti u Lučanima. 

Partizan će posle duela sa Lučancima imati dva dostsa teža ispita, protiv Čukaričkog s kojim se veoma muči u poslednje vreme, pa u poslednjem kolu protiv najprijatnijeg iznenađenja sezone, Radničkog iz Kragujevca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-1 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj sportskoj klinici u pariskom Petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurški zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

05. 06. 2024. u 14:25

Komentari (0)

ŠTA JE OTKRIVENO TOKOM OPERACIJE KOLENA? Evo u kom stanju je Novak Đoković i kada se vraća tenisu