VEROVALI ILI NE: Postoji ekipa koja protiv Atletika redovno igra utakmice sa velikim brojem golova

V.M.

15. 05. 2024. u 08:15

U poslednjoj utakmici današnjeg programa La lige gledaćemo lokalni derbi u kojem će Hetafe na ''Koloseumu'' ugostiti Atletiko Madrid (22:00).

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Постоји екипа која против Атлетика редовно игра утакмице са великим бројем голова

FOTO: Tanjug/AP

Razočaravajući poraz od Kadiza (0:1) proteklog vikenda znači da je Hetafe tek drugi put ove sezone u La ligi doživeo uzastopne poraza, ali i pored toga i dalje ima šansu da se preko osmog mesta kvalifikuje u Evropu ukoliko bi osvajač Kupa kralja Atletiko Biblao završio na šestom ili višem mestu, što je vrlo verovatno s obzirom da su ''lavovi'' trenutno peti na tabeli.

Svakako, dostizanje osmog mesta će biti problematična misija za Hetafe koji je trenutno deseti na tabeli sa pet poena zaostatka u odnosu na Valensiju koja drži tu poziciju.

Uprkos padu forme ''plavih'' od početka 2024. godine godine, oni bi mogli da obore svoj rekord za broj osvojenih bodova u jednoj sezoni, kao i to da zauzmu mesto u gornjem delu tabele po prvi put od 2019/20.

Zanimljivo je da je u toj sezoni ekipu sa klupe takođe predvodio Hose Bordelas koji i sada radi odličan posao, ali danas ča očekuje izuzetno težak zadatak jer ne postoji ekipa koja tradicionalno ne leži Hetafeu kao što je Atletiko kojeg nisu savladali na poslednja 24 međusobna duela.

Takođe, zabrinjavajuća stvar za domaćina je to da nije postigao gol na poslednje dve ligaške utakmice protiv Bilbaa i Kadiza, nešto što će verovatno morati da urade više puta protiv Atletika kako bi došli do pozitinvog rezultata jer su ''jorgandžije'' među najefikasnijim ekipama u ligi sa 64 postignuta gola.

Što se tiče čete Čola Simeonea ona je veoma blizu toga da i matematički obezbedi igranje u Ligi šampiona iduće sezone jer je treuntno četvrta na tabeli sa osam poena prednost u odnosu na Atletik koji je peti na tabeli.

To znači da bi mu pobeda večeras osigurala treće mesto, a možda i bod, ukoliko Baskijci ne trijumfuju na svom meču 36. kola sa Seltom.

Forma Atletika je odlična, nanizali su tru trijumfa uoči ovog meča, a poslednju pobedu ostvarili su protiv Selte koju su savladali pogotkom Rodriga de Pola u 84. minutu utakmice.

Izostanci muče i jedne i druge, domaćini će biti bez Arambarija, Đenea, Duartea, Iglesiasa i Majoral, dok će kod gostiju meč propustiti Lemar, Molina i Vitolo.

Zanimljivo je to da su goleade redovna pojava kada igraju ovi timovi i na njihovih poslednjih pet obračuna viđeno je čak 21 gol, a u prvom delu sezone su na ''Metropolitanu'' odigrali remi rezultatom 3:3.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,15) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

Nakon detaljne analize nemilog događaja koji se odigrao 16. maja po završetku juniorskog meča između Reala i Vizure, disciplinski organi Košarkaškog saveza Beograda (KSB) i Košarkaškog saveza Srbije (KSS) doneli su odluke o kaznama za učesnike incidenta. Glavni akter događaja bio je Milan Gurović, nekadašnji košarkaš, a komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marko Strika odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

29. 05. 2024. u 12:11

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu