BITKA ZA LIGU EVROPE: Betis bez ključnog igrača juri pobedu protiv Baskijaca koji mu nisu zatresli mrežu od 2021. godine!

V.M.

19. 05. 2024. u 08:15

JEDAN od najzanimljivijih mečeva 37. kola La lige igra se na ''Benito Viljamarinu'' gde će Betis ugostiti Real Sosijedad (19:00).

БИТКА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Бетис без кључног играча јури победу против Баскијаца који му нису затресли мрежу од 2021. године!

Foto: Profimedia

Ovo je obračun timova koji direktno može odlučiti o tome ko će iduće godine igrati u Ligi Evrope, a ko u Ligi konferencija. Trenutno je na boljoj pozicji Sosijedad koji je šesti sa 56 osvojena bodova, dok je Betis tik ispod njega sa dva poena manje na svom saldu, tako da ga jedino trijumf vraća na šesto mesto pred poslednje kolo.

''Zeleno-beli'' su do skoro bili na njemu, ali remijem u prošlom kolu sa Las Palmasom (2:2) otvorili su vrata Lige Evrope Baskijcima koji su to iskoristili trijumfom nad Valensijom na ''Anoeti'' (1:0).

Iako je Sosijedad ispred na tabeli, forma je zaisgurno na strani Betisa koji je na poslednjih šest ligaških utakmica osvojio čak 14 bodova, uhvatio je zalet u pravo vreme i cilj u završnici sezone mu je iz plasmana u Evropu prerastao u igranje u Ligi Evrope četvrtu godinu zaredom.

Takođe, vredi istaći da su domaćini na minulih šest utakmica postizali bar po dva gola, izuzetno su napadčki raspoloženi što je često kroz karijeru trenera Manuela Pelegrinija bila glavni odlika njegovih ekipa, tako da i pored remija sa Las Palmasom imaju dosta samopouzdanja pred današnji meč na ''Benito Viljamarinu''.

Što se tiče Sosijedada, on nije u dobrom ritmu, ali izvojevao je veoma bitnu pobedu protiv Valensije pogotkom Andrea Silve u uvodnim trenucima utakmice (1:0). 

To im je bio tek drugi trijumf na poslednjih šest utakmica, ali danas bi ih zadovoljio remi koji su često umeli da odigraju ove sezone, čak 12 puta.

Ipak, ako postoji neka ekipa protiv koje izabranici Imaulea Alguasila igraju loše to je onda Betis. Poslednji put protiv Andalužana zatresli su mrežu u Kupu kralja 2021. godine i na poslednjih šest susreta sa njima doživeli su tri četiri poraza.

Ono što je takođe veoma bitno je to da u slučaju da su ekipe izjednačene po broju bodova prednost ima ona sa boljim međusobnim skorom, a današnjem meču dodatni značaj daje to da su večerašnji rivali u prvom delu sezone na ''Anoeti'' odigrali 0:0.

Takođe, vredi istaći da će i jedni i drugi imati dosta teške protivnike u poslednjem kolu. To se posebno odnosi na Betis koji gostuje Realu u Madridu, dok momci iz San Sebastijana dočekuju Atletiko Madrid.

Što se tiče izostanaka, oni više škode domaćinima koji će biti bez svog ključnog igrača Iska, kao i veoma bitnog Rodrigeza, a pomenuti dvojac će se na tribinama pridružiti već duže odsutnim Bakambuu i Bartri.

Kod gosta neće biti Zubimendija, Zubeldije, Munjoza, Merkelanza i Fernandeza.

Atmosfera na ''Benitu Viljamarinu'' će biti sjajna kao i uvek, a i pored toga što nema Iska tu je Nabil Fekir koji je spreman da ga odmeni i tipujemo fiks na Andalužane koji tradicionalno igraju veoma dobro protiv Sosijedada.

Za hrabrije bi dodali gg jer smatramo da gosti večeras mogu zatresti mrežu domaćina po prvi put nakon 2021. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,85)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 5,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo