"ŠKORPIONI" NAPADAJU KLUPSKI REKORD: "Plava munja" bez pobede od maja

O. M.

16. 09. 2024. u 08:32

ANTALIJASPOR i Adana Demirspor će se u ponedeljak naveče susresti u turskoj Superligi na stadionu "Antalija".

ШКОРПИОНИ НАПАДАЈУ КЛУПСКИ РЕКОРД: Плава муња без победе од маја

Profimedia

Obe ekipe ulaze u ovaj meč posle poraza u prethodnom kolu i tražiće da se vrate na pobedničku stazu ovog vikenda. Antalijaspor je izgubila od Bašakšehira sa 5:2, što im je drugi poraz u sezoni, nakon što su u drugom kolu poraženi sa 4:2 od Bešiktaša. Adana je poražena još ubedljivije, sa 5:1 od Galatasaraja. 

Gosti su u dosadašnjem delu šampionata osvojili samo bod, pre dva kola kada su u trećem minutu nadoknade stigli do izjednačenja 2:2 protiv Kasimpaše. Ali pobedom od dva gola razlike bi mogli da preteknu i domaćina koji je trenutno 11. sa četiri boda.

Iako je imala dva gola prednosti, Antalijaspor nije uspela da nastavi pobednički niz posle prve pobede u sezoni, pošto je usledio težak poraz u gostima kod Bašakšehira. "Škorpioni" su snažno počeli utakmicu, poveli sa 2:0 zahvaljujući golovima Sema Larsona, ali je Žoao Figueiredo iz Basakšehira smanjio zaostatak pre poluvremena. U drugom poluvremenu, Antalija je izgubila formu i primila četiri gola u razmaku od 19 minuta, što je rezultiralo njihovim drugim porazom u sezoni.

"Škorpioni" su neporaženi u poslednje tri utakmice kod kuće u Super ligi, sa dve pobede i jednim remijem, a ako izbegnu poraz u ovoj utakmici izjednačiće raniji niz od četiri utakmice bez poraza kod kuće koji je trajao od sredine februara do aprila.

Antalijaspor će u ovaj meč ući bez 23-godišnjeg turskog defanzivca Emredžana Uzunhana, koji će zbog povrede ramena odsustvovati do oktobra. Brajan Samudio je postigao tri od sedam golova Antalijaspora u ligi i ponovo će biti ključni igrač za domaćine.

Adana Demirspor je imao loš početak nove sezone Superlige, pokupio je samo jedan bod iz četiri utakmice i trenutno se nalazi na dnu tabele. "Plava munja" pretrpela je najteži poraz u poslednjoj ligaškoj utakmici protiv Galatasaraja, primivši četiri gola u prvih 37 minuta.

"Plava munja" nije uspela da pobedi u poslednjih sedam utakmica u Superligi, izgubila je šest i remizirala jedan, primila 24 gola i postigla osam posle pobede od 1:0 protiv Istanbulspora 4. maja. Tim Mihaela Valkanisa je dobio dva od poslednja tri gostovanja u Adani, iako su poslednje izgubili, a trenutno su van forme, pošto su bez pobede na poslednja tri gostovanja.

Adana Demirspor će nastupiti bez 23-godišnjeg defanzivca Tolge Kalendera, koji je isključen u nadoknadi vremena i suspendovan za ovaj meč. Jusuf Barasi, koji je postigao dva od četiri gola gostiju, izostao je u poslednjem meču, ali se očekuje da će se vratiti u napad "Plavih munja".

Antalijaspor i Adana Demirspor poslednji put su igrali u maju kada su "škorpioni pobedili sa 2:1 i tako se osvetili za identičan poraz u prvom delu sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu