MITROVIĆ I AL HILAL ISPISUJU ISTORIJU: Još dve utakmice ih dele od neverovatnog uspeha!

V.M.

23. 05. 2024. u 07:45

NOVI šampion Saudijske Arabije ima priliku da uz Leverkuzen postane još jedna ekipa koja će osvojiti titulu bez poraza. Do kraja Profesional lige su ostala samo još dva kola, a večerašnji rival ''plavom talasu'' biće Al Tai koji gostuje na ''Kingdom areni'' od 20 časova.

МИТРОВИЋ И АЛ ХИЛАЛ ИСПИСУЈУ ИСТОРИЈУ: Још две утакмице их деле од невероватног успеха!

FOTO: Profimedia

Iako je Leverkuzen ispisao istoriju evropskog fudbala osvojišvi Bundesligu bez i jednog poraza, on nije jedina ekipa na svetu kojoj to može poći za rukom jer dva kola pre kraja saudijske Profesional lige Al Hilal ne zna za poraz.

Doduše, ''plavi talas'' je letos uložio enorman novac, doveo je velike zvezde u svoj tim poput Neveša, Mitrovića, Kulibalija, Nejmara, Milinkovića Savića...  ali i pored toga retko ko je očekivao da će samu završnicu prvenstva dočekati bez i jednog poraza.

Veoma blizu prvog bili su proteklog vikenda kada su gubili sa 0:1 protiv Al Nasra, ali kao što je mnogo puta bio slučaj ove sezone kada je najteže svoju ekipu je spasao Aleksandar Mitrović koji je u ravno stotom minutu utakmice bio precizan sa bele tačke održavši šanse Al Hilala da ispiše istoriju.

To je neverovatnom Srbinu bio 27 pogodak u ligi, a da nije bilo povrede verovatno bi bio i najbolji strelac takmičenja, a ovako će ta nagrada pripast vanvremešnom Kristijanu Ronaldu koji ima čak 33 gola na svom saldu.

Al Hilal je do sada upisao 29 pobeda uz samo tri remija, a pored današnjeg rivala do kraja prvenstva će još ukrstiti koplja sa Al Vehdom.

Takođe, ostalo mu je da odigra i finale King kupa u kojem će se sastati sa Al Nasrom 31. maja na ''King Abdulah sport siti'' stadionu u Džedi, a ako na to dodamo da je ''plavi talas'' već osvojio Superkup, postoje izgledne šanse da sjajnu kampanju kruniše osvajanjem ''triplete''.

Što se tiče gosta, on se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Proteklog vikenda savladao je Al Fateh sa 3:1 i tako pobegao iz zone ispadanja, ali ima samo dva boda više od Ahduda koji je prvi tim ''ispod crte'' tako da do opuštanja ne sme doći.

Pre tog trijumfa Al Tai je odigrao remije sa Al Halidžom i Al Raedom, tako da u dobrom ritmu dolazi na noge Al Hilalu koji ga je u prvom delu sezone savladao sa 2:1.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju određenih problema sa njima.

Domaćini su tradicionalno bez Nejmara kojem će se na tribinama pridružiti Salem el Davsari koji je godinama već jedan od najboljih igrača u ekipi, a internacionalnu slavu stekao je na Svetskom prvenstvu u Kataru kada je maestralnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Emilijana Martineza i doneo šokantnu pobedu Saudijskoj Arabiji protiv Argentine.

Sa druge strane neće biti Sulejmana, Kasima i najverovatnije Enca Roka koji je meč sa Al Fatehom završio posle samo 40 minuta zbog povrede.

Al Hilal je slavio sa 15 od 16 utakmica kod kuće u Profesional ligi i sve sem rutinskog trijumfa domaćina bi bilo veliko iznenađenje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)