VIKTORIJA JE BILA UBEDLJIVA U POSLEDNJEM MEĐUSOBNOM SUSRETU: Sparta želi osvetu, a ulog je "dupla kruna"

O. M.

22. 05. 2024. u 11:33

STADION u Štruncovim sadima domaćin je finalne utakmice Kupa Češke u kome će se sastati Viktorija iz Plzenja i Sparta iz Praga.

ВИКТОРИЈА ЈЕ БИЛА УБЕДЉИВА У ПОСЛЕДЊЕМ МЕЂУСОБНОМ СУСРЕТУ: Спарта жели освету, а улог је дупла круна

Foto: Profimedia

"Crveni" imaju priliku da osvoje "duplu krunu", šestu u klupskoj istoriji, a prvu od 2014. godine, pošto su kolo pre kraja osigurali naslov prvaka. S druge strane, "pivari" će u svom četvrtom finalu pokušati da dođu do drugog trofeja u Kupu.

Poslednji susret Viktorije Plzenj bio je ligaška utakmica protiv Banjika iz Ostrave, koji je završen podelom bodova, 1:1. Taj bod ništa nije značio domaćinu koji je odavno zakovan na trećem mestu, odakle ima prolaz u Ligu Evrope, ali je značio gostima iz Ostrave u borbi za plasman u Ligu konferencija.

David Buhta je preciznim udarcem u 67. minutu za Banjik Ostravu poništio rano vođstvo Viktorije Plzenj u toj utakmici. Viktorija Plzenj je pobedila u tri od poslednjih pet mečeva, jednu izgubila i jednu remizirala. U toj seriji utakmica, ovaj tim je postigao 11 golova, dok je primio šest.

Viktorija je u polufinalu eliminisala ekipu Žlina pobedom od 3:0, a prethodno je u četvrtfinalu izbacila i Jablonec, istim rezultatom, pa Sigmu Olomouc sa 3:1, a u uvodnom meču sa čak 10:0 protiv niželigaša Marijanske Lazne.

Sparta će želeti da svoju impresivnu sezonu kruniše osvajanjem nacionalnog kupa. U svojoj poslednjoj utakmici, "gvozdena ekipa" je igrala sa Mladom Boleslavom i obezbedila dominantnu pobedu u gostima od 5:0. U toj utakmici Jan Kuhta je bio impresivan pred protivničkim golom, postigavši četiri od tih pet golova, a u strelce se upisao i Patrik Vidra.

U međuvremenu, poslednja utakmica ove ekipe u Kupu bila je u polufinalu protiv Opave i obezbedili su laku pobedu od 2:0. U četvrtfinalu su bili bolji od večitog rivala Slavije posle produžetka, a startovali su kao i Plzenj od trećeg kola u kome su nadigrali Bohemijans sa 4:0. 

Uoči ove utakmice, Sparta je neporažena u čak 11 utakmica, pobedila je u devet i dva remizirala.

I Sparta i Plzenj su imali zapažen izlet u evropskim kupovima ove sezone. Sparta je ispala u osmini finala Lige Evrope gde ju je zaustavio Liverpul, a Plzenj je stigao do četvrtfinala Lige konferencija gde je bolja od nje bila Fiorentina.

Bez obzira na to što je Viktorija Plzenj u poslednje vreme ostvarila nekoliko visokih pobeda nad Spartom, uključujući i 4:0 u poslednjem međusobnom susretu, Sparta Prag je u poslednje vreme u fantastičnoj formi i teško je kladiti se protiv njih.

Češki mediji najavljuju defanzivnu rovovsku bitku i pobedu Sparte tesnim rezultatom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!