VIKTORIJA JE BILA UBEDLJIVA U POSLEDNJEM MEĐUSOBNOM SUSRETU: Sparta želi osvetu, a ulog je "dupla kruna"

O. M.

22. 05. 2024. u 11:33

STADION u Štruncovim sadima domaćin je finalne utakmice Kupa Češke u kome će se sastati Viktorija iz Plzenja i Sparta iz Praga.

ВИКТОРИЈА ЈЕ БИЛА УБЕДЉИВА У ПОСЛЕДЊЕМ МЕЂУСОБНОМ СУСРЕТУ: Спарта жели освету, а улог је дупла круна

Foto: Profimedia

"Crveni" imaju priliku da osvoje "duplu krunu", šestu u klupskoj istoriji, a prvu od 2014. godine, pošto su kolo pre kraja osigurali naslov prvaka. S druge strane, "pivari" će u svom četvrtom finalu pokušati da dođu do drugog trofeja u Kupu.

Poslednji susret Viktorije Plzenj bio je ligaška utakmica protiv Banjika iz Ostrave, koji je završen podelom bodova, 1:1. Taj bod ništa nije značio domaćinu koji je odavno zakovan na trećem mestu, odakle ima prolaz u Ligu Evrope, ali je značio gostima iz Ostrave u borbi za plasman u Ligu konferencija.

David Buhta je preciznim udarcem u 67. minutu za Banjik Ostravu poništio rano vođstvo Viktorije Plzenj u toj utakmici. Viktorija Plzenj je pobedila u tri od poslednjih pet mečeva, jednu izgubila i jednu remizirala. U toj seriji utakmica, ovaj tim je postigao 11 golova, dok je primio šest.

Viktorija je u polufinalu eliminisala ekipu Žlina pobedom od 3:0, a prethodno je u četvrtfinalu izbacila i Jablonec, istim rezultatom, pa Sigmu Olomouc sa 3:1, a u uvodnom meču sa čak 10:0 protiv niželigaša Marijanske Lazne.

Sparta će želeti da svoju impresivnu sezonu kruniše osvajanjem nacionalnog kupa. U svojoj poslednjoj utakmici, "gvozdena ekipa" je igrala sa Mladom Boleslavom i obezbedila dominantnu pobedu u gostima od 5:0. U toj utakmici Jan Kuhta je bio impresivan pred protivničkim golom, postigavši četiri od tih pet golova, a u strelce se upisao i Patrik Vidra.

U međuvremenu, poslednja utakmica ove ekipe u Kupu bila je u polufinalu protiv Opave i obezbedili su laku pobedu od 2:0. U četvrtfinalu su bili bolji od večitog rivala Slavije posle produžetka, a startovali su kao i Plzenj od trećeg kola u kome su nadigrali Bohemijans sa 4:0. 

Uoči ove utakmice, Sparta je neporažena u čak 11 utakmica, pobedila je u devet i dva remizirala.

I Sparta i Plzenj su imali zapažen izlet u evropskim kupovima ove sezone. Sparta je ispala u osmini finala Lige Evrope gde ju je zaustavio Liverpul, a Plzenj je stigao do četvrtfinala Lige konferencija gde je bolja od nje bila Fiorentina.

Bez obzira na to što je Viktorija Plzenj u poslednje vreme ostvarila nekoliko visokih pobeda nad Spartom, uključujući i 4:0 u poslednjem međusobnom susretu, Sparta Prag je u poslednje vreme u fantastičnoj formi i teško je kladiti se protiv njih.

Češki mediji najavljuju defanzivnu rovovsku bitku i pobedu Sparte tesnim rezultatom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)