BORAC NA KORAK DO DUPLE KRUNE: Detalji će odlučiti finale Kupa Bosne i Hercegovine

O. M.

23. 05. 2024. u 10:38

BORAC iz Banje Luke dočekuje Zrinjski u revanš utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine. "Plemići" brane trofej osvojen prošle godine, a "crveno-plavi" jure zaostatak iz Mostara od jednog gola, u nameri da osvoje "duplu krunu".

БОРАЦ НА КОРАК ДО ДУПЛЕ КРУНЕ: Детаљи ће одлучити финале Купа Босне и Херцеговине

FOTO: FK Borac Banjaluka

Borac je pre nekoliko dana već preoteo jedan pehar Zrinjskom, obezbedivši pobedom nad Igmanom naslov prvaka Bosne i Hercegovine. oistaje da se vidi hoće li večeras od 18 časova na Gradskom stadionu u Banjoj Luci uzeti Zrinjskom i drugi, koji su "plemići" prigrabili prošle godine u finalu koje se tada igralo na jedan meč u Zenici.

Ovo će biti peti ovosezonski duel borca i Zrinjskog koji su se sastajali tri puta u prvenstvu. Za sada, mostarski "plemići" imaju nešto više uspeha jer su ostvarili dve pobede i poraz uz jednu neodlučenu utakmicu. Ono što može da brine navijače srpskog kluba je da Borac u dve utakmice na svom terenu nije uspeo da pobedi, jedna je završena remijem, a u drugoj su slavili gosti.

Trener Borca, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vinko Marinović je nekada s uspehom vodio i Zrinjski, s kojim je 2016. godine osvojio Premijer ligu. S druge strane, na klupi Zrinjskog je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Željko Petrović. Dva stručnjaka slažu se da će derbi, kao i prethodna četiri, odlučiti sitni detalji.

Prvu utakmicu odlučio je nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama Mario Ćuže, ali je Zrinjski skupo platio tu minimalnu pobedu, jer se povredio najbolji igrač i strelac tima Nemanja Bilbija koji je u međuvremenu i operisan, pa ga čeka duža pauza.

Glavni sudija je najbolji bosanski Irfan Peljto koji će svojim autoritetom pokušati da odagna višegodišnje sumnje u regularnost suđenja u Bosni i Hercegovini.

Što se tiče prolaska u Evropu, ova utakmica neće ništa promeniti. Borac je osvajanjem prvenstva obezbedio mesto u pretkolima Lige šampiona, a Zrinjski će uz Velež i Sarajevo u pretkola Lige konferencija. Do kraja sezone u Bosni i Hercegovini ostaju utakmice 33. kola Super lige Bosne i Hercegovine, koje takođe neće promeniti ništa na tabeli.

Pitanje je samo hoće li Borac biti nosilac u prvom pretkolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Da bi se to ostvarilo prvaci svojih zemalja moraju da postanu Noa u Jermeniji i Egnatija u Albaniji, jer su to ekipe koje imaju znatno manji koeficijent od njih, za razliku od Pjunika i Partizanija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)