GVARDIOLA OKONČAVA MANDAT TEN HAGA: Čudo bi bilo da Siti ne osvoji FA kup protiv nikad goreg Junajteda

V.M.

25. 05. 2024. u 09:10

U finalu FA kupa koje se igra na ''Vembliju'' gledaćemo obračun između mančesterskih rivala, Sitija i Junajteda (16:00). Ovi timovi su ukrstili koplja i u prošlogodišnjem finalu i tada su Gvardiolini puleni slavili sa 2:1.

ГВАРДИОЛА ОКОНЧАВА МАНДАТ ТЕН ХАГА: Чудо би било да Сити не освоји ФА куп против никад горег Јунајтеда

Tanjug/AP

U ovo vreme prošle godine, Mančester siti je marširao ka istorijskoj ''tripleti'', a klupske i pojedinačne zvezde su na tom putu oborile mnoštvo rekorda. Iako su ovosezosnko njihove težnje da zadrže Ligu šampiona došle do razočaravućeg kada ih je Real savladao boljim izvođenjem penal u četvrtfinalu, Premijer ligu su osvojili, a sada imaju priliku da samo šest dana kasnije osvoje još jedan domaći trofej u vidu najstarijeg fudbalskog takmičenja, FA kupa.

Uprkos najboljim naporima izazivača Arsenala koji ih je jurio do poslednjeg dana, Mančester Siti je još jednom postao šampion Premijer lige pošto je u nedelju pobedio Vest Hem Junajted sa 3:1 pred karnevalskom atmosferom na ''Etihadu'', postavši prvi tim u istoriji engleskog fudbala koji je osvojio četiri titule zaredom.

Na tom meču, kao i tokom čitave sezone prevodio ih je Fil Foden sa dva gola. Sjajni ofanzivac je bio glavni igrač ekipe tokom čitave kampanje i za svoje sjajne nastupe imenovan je najboljeg fudbalera u Premijer ligi ove godine.

Uz njega, najzaslužniji za titulu je Pep Gvardiola koji nastavlja da učvršćuje svoj status jednog od, ako ne i najboljih trenera koje je ova prelepa igra ikada proizvela, sada je osvojio šest titula u Premijer ligi i 17 trofeja ukupno tokom osam godina na klupi ''građana''.

Sa druge strane, Junajted ulazi u svoje 22. finale FA kupa, najviše od bilo kog tima u istoriji takmičenja, znajući da moraju pobediti  da bi se kvalifikovali za evrospko takmičenje sledeće sezone jer su ove godine zauzeli razočaravajuće osmo mesto na tabeli, najniže od rebrandiranja Premijer lige početkom 90-ih godina 20. veka, uprkos tome što su pobedili Njukasl junajted i Brajton na poslednje dve utakmice u kampanji.

Ten Hag je stalno isticao činjenicu da je njegov tim bio ometen povredama  tokom ove sezone, ali to ne može biti izgovor za niz veoma slabih nastupa u svim takmičenjima. U Premijer ligi, ''crveni đavoli'' su doživeli klupskih rekordnih 14 poraza i završili su sezonu sa negativnom gol-razlikom (-1) prvi put u 34 godine. Takođe su prikupili svoj drugi najmanji ukupan broj poena (60) u kampanji od 38 utakmica.

Po engleskim medijima je izašla informacija da će zbog svega toga Ten Hag biti smenjen posle današnjeg utakmica, čak iako njegova ekipa pobedi gradskog rivala.

Siti je ove sezone dva puta savladao Junajted, 3:0 i 3:1, a mi verujemo da će to učiniti i po treći put.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Mančester siti - Mančester junajted 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)