VLAHOVIĆ BI DA PREKINE JUVENTUSOV POST: ''Stara dama'' iz Torina ne zna za pobedu u Seriji A skoro mesec i po dana

V.M.

25. 05. 2024. u 07:30

PRVU utakmicu današnjeg programa Serije A odigraće Juventus i Monca koji se sastaju na ''Alijanc stadionu'' od 18 časova.

ВЛАХОВИЋ БИ ДА ПРЕКИНЕ ЈУВЕНТУСОВ ПОСТ: Стара дама из Торина не зна за победу у Серији А скоро месец и по дана

FOTO: Tanjug/AP

Iako je Juvetnus osvojio jubilarni 15. Kup Italije pogotkom Dušana Vlahovića protiv Atalante (1:0), to nije bilo dovoljno da se prikrije razočaravajuća sezona u prvenstvu i uprava kluba se odlučila da smeni čuvenog trenera Masimilijana Alegrija.

''Stara dama'' je u prvom delu kampanje igrala odličan fudbal, delovalo je da će se sa Interom boriti za titulu do samog kraja, ali početkom prolećnog dela prvenstva u potpunosti su se raspali.

Od februara su ostvarili samo dve pobede na čak 15 odigranih utakmica, a poslednjih pet mečeva Alegrijevog mandata završene su nerešenim rezultatom. 

Na isti način nastavili je i njegova privremena zamena Paolo Montero jer je Juventus proteklog vikenda odigrao 3:3 protiv Bolonje na ''Renat Dal'Ari'' iako je do 75. minuta stajalo 3:0 u korist domaćina.

To je Juveu bio šesti vezani ligaški remi i ako danas ponovo odigraju nerešeno izjednačiće rekord iz 1971. godine kada su odigrali rekordnih sedam uzastopnih ''ikseva''.

Takođe, ono što je zanimljivo u vezi sa utakmicom protiv Bolonje je to što će sadašnji stručnjak ''plavo-belih'' Tijago Mota gotovo sigurno preuzeti ''bjankonere'' na leto, tako da je imao priliku da vidi da ga očekuje težak posao na ''Alijan stadionu'' iduće sezone.

Što se tiče tabele Vlahović i družina su trenutno četvrti na tabeli, a ukoliko slave na večerašnjem duelu mogu se popeti na treće mesto koje trenutno drži Bolonja sa dva boda prednosti u odnosu na njih.

Kao i Juventus, fudbaleri Monce imaju  težak završetak kampanje 2023/24, njihove tek druge ikada u Seriji A.

Proteklog vikenda poraženi su sa 0:1 kod kuće od Frozinonea i na taj način četa Rafaela Paladina je nastavila katastrofalan niz od osam ligaških mečeva bez pobede za vreme kojeg su doživeli pet poraza uz tri remija.

Ipak, i pored toga ''bjankorosi'' su sigurni na 12. mestu na tabeli i sigurno će biti zadovoljni što su ponovo bez većih problema osigurali igranje u Kalču treću godinu zaredom.

U poslednje dve godine večerašnji rivali su odigrali četiri međusobna duela i u potpunosti su izjednačeni na njima sa po dve ostvarene pobede.

Verujemo da je došlo vreme da Juventus prekine ligaški post i očekujemo da pobedom nad Moncom okonča neverovatan niz remija koji traje od sredine aprila.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama