LAZAR SAMARDŽIĆ NAPADA DE HEU: Fiorentina pet utakmica, pet nerešenih u ovoj sezoni

O. M.

15. 09. 2024. u 09:57

Atalanta dočekuje Fiorentinu u jednom od derbija četvrtog kola italijanske Serije A. Utakmkca se igra na stadiou "Atleti azuri d Italija" u Bergamu od 15. časova.

ЛАЗАР САМАРЏИЋ НАПАДА ДЕ ХЕУ: Фиорентина пет утакмица, пет нерешених у овој сезони

Profimedia

"Boginja provincije" nije dobro počela sezonu. U ovaj meč ulaze posle dva poraza, nesrećnog od Torina koji je u režiji srpkog reprezentativca Ivana Ilića preokrenuo vođstvo gostiju na 2:1 i teškog od šampiona Intera koji je pred reprezentativnu pauzu pobedio lak sa 4:0.

Atalanta je porazom i otvorila sezonu i to u evropskom Superkupu od Real Madrida, a jedinu radost svojim navijačima fudbaleri iz Bergama priredili su u prvom kolu Serije A kada su sa 4:0 savladali ekipu Lečea.

Nakon što je prošle sezone obezbedio mesto među prva četiri i osvojio prvi evropski trofej u klupskoj istoriji, iskusni trener Đan Pjero Gasperini je pristao da produži ugovor. Međutim, Teun Kupmajners je napustio klub, Ademola Lukman je bio na izlaznim vratima i nije srećan što je ostao, a Đanluka Skamaka se povredio.

Dugačak spisak povređenih Atalante se poslednjih dana malo smanjio, pošto bi u nedelju mogli da zaigraju defanzivci Isak Hien i Sead Kolašinac, a Nikolo Zaniolo se očekuje na klupi. Međutim, Berat Đimsiti se i dalje oporavlja od povrede mišića, dok su Đorđo Skalvini i Skamaka van terena zbog dugotrajnih povreda.

S obzirom na Skamakino odsustvo i lošu formu Lukmana posle neuspešnog prelaznog roka, u napadu bi mogao da zaigra srpski internacionalac Lazar Samardžić, kome će se pridružiti Mateo Retegi.

Nije ipak isključen povratak Lukmana, a u trci je i Šarl De Keteler. Rupe u odbrani trebalo bi da zapuši bivši defanzivac Bajera iz Leverkuzena Odilon Kosunu.

Fiorentina je prošle sezone pobedila Atalantu sa 3:2 u oba meča. Ipak, Atalanta je pobedila u polufinalu Kupa Italije pre nego što je osvojila titulu prvaka Evrope u Dablinu, dok je Fiorentina ponovo doživela razočaranje u finalu Lige konferencija.

Obe ekipe tokom i ove seuzone nastupaju u Evropi, "boginja" će za četiri dana na ovom istom stadionu ugostiti Arsenal u prvom kolu "nove" Lige šampiona, dok će "viola" tek trećeg oktobra dočekati velški TNS na startu Lige konferencija.

Fiorentina je još bez pobede u tekućoj sezoni. U Seriji A na tri nastupa ima isto toliko nerešenih, kao i dve protiv Puškaš akademije u plej-ofu Lige konferencija gde je prošla dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Doskorašnji trener Vinčenco Italijano je napustio klub pošto se približio osvajanju trofeja za Fiorentinu, a novi trener Rafaele Paladino još uvek nije uspeo da u potpunosti pokrene tim. Gol u nadoknadi vremena, koji je postigao novajlija (došao iz Atalante) Robin Gosens spasao je Fiorentinu poraza od Paladinovog starog kluba Monce neposredno pred reprezentativnu pauzu.

Albert Gudmundson se vratio u pun trenažni proces nakon što je povreda lista usporila njegov početak u Firenci. Bivši igrač Atalante Robin Gosens ​​vraća se u Bergamo ovog vikenda. Ostala nova pojačanja Jasin Adli, Edoardo Bove, Amir Ričardson i Danilo Kataldi bore se za mesto u veznom redu, dok se nekada najbolji golman sveta David de Hea i dalje bori za status prvog izbora sa Pjetrom Teračanom, ali će Španac verovatno dobiti šansu.

Atalanta ima najveći ₓG u prva tri kola Serije A, a Fiorentina ima najviše udaraca na gol. Kada se tome doda da je u oba prošlosezonska duela ovih timova palo po pet golova i najmanje po jedan s obe strane, igra na golove je najsigurnija za ovaj duel. 

NAŠ TIP: GG| (kvota 4,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE MORAO JOŠ JEDNOM DA SE OGLASI: Otkrio gde mu je najlepše i poslao jaku poruku (FOTO)