MEC JEDVA IZBORIO PLEJ-OF: Sent Etjen "ispustio" direktnu promociju

O. M.

30. 05. 2024. u 11:45

SENT ETJEN će ugostiti Mec u prvoj utakmici finala plej-ofa za popunu francuske Lige 1.

МЕЦ ЈЕДВА ИЗБОРИО ПЛЕЈ-ОФ: Сент Етјен испустио директну промоцију

Foto: Profimedia

Nakon što je u petak uveče na svom terenu pobedio Rodez sa 2:0, Sent Etjen se vraća na stadion "Žofroa Žišar" u četvrtak sa ciljem da u prvom od dva meča savlada Mec i izbori plasman u Ligu 1.

Pobeda protiv Rodeza zaustavila je niz od tri meča bez pobede, lošu seriju koja ih je na kraju koštala automatske promocije u regularnom delu sezone.

Nekada perjanica francuskog fudbala nakon osvajanja deset ligaških titula, Sent Etjen nema srećna sećanja na plej-of jer su na ovaj način ispali iz Lige 1 u sezoni 2021/22, kada su izgubili na penale od Oksera nakon što su obe utakmice završile rezultatom 1-1. Od tada nisu uspeli da pobegnu iz Lige 2, ali nakon niza od sedam pobeda u poslednjih osam mečeva kod kuće, trebalo bi da se nadaju boljem početku ovog puta uprkos činjenici da su poraženi sa 3:1 kada su poslednji put ugostili Mec, u aprilu 2023. godine.

Mec je takođe ispao iz Lige 1 pre dve sezone, ali su se odmah vratili kao drugoplasirani u drugoj ligi u sezoni 2022/23. Zanimljivo, ovo će im biti prvo iskustvo u plej-ofu, uprkos tome što su četiri puta prelazili između prve dve divizije od kada je uveden u sezoni 2016/17.

"Krstaši" su vrlo lako mogli automatski da ispadnu ove sezone, a samo bolji odnos u međusobnim susretima protiv Lorjana ih je spasao od ispadanja nakon što su ove dve ekipe završile sa istim brojem bodova i istom gol-razlikom.

Ekipa Lasla Belonija završila je sezonu sa četiri uzastopna poraza i dobila samo dva meča u gostima od početka decembra, uz jedan remi i čak 17 poraza. A istorija njihovih gostovanja Sent Etjenu daje im malo nade da će se ova serija rezultata popraviti.

Napadač Sent Etjena Irvin Kardona postigao je prvi gol na utakmici u pobedi nad Rodezom i to je sada sedam pobeda iz sedam utakmica u kojima je našao mrežu od dolaska na pozajmicu iz Augzburga u januaru.

Žorž Mikautadze je pogodio dva puta u prvom poluvremenu prošle sezone na svom jedinom prethodnom nastupu na "Žofroa Žišaru", dok je takođe postigao najmanje po jedan gol u devet od poslednjih 14 nastupa.

Mec je prvi postizao golove na poslednja tri gostovanja, ali im to nije mnogo pomoglo, jer su dva od ta tri meča izgubili. Istina, pobedili su u Avru i to jedinim golom na utakmici koji je postigao Mikautadze.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,23)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD