PALERMO JE PAO NA "RENCO BARBERI", ALI NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO: Venecija ima najboljeg strelca lige i sjajan skor kod kuće

O. M.

24. 05. 2024. u 09:55

VENECIJA i Palermo nastavljaju pohod na Seriju A kada se u petak uveče sastaju u revanš meču polufinala plej-ofa Serije B.

ПАЛЕРМО ЈЕ ПАО НА РЕНЦО БАРБЕРИ, АЛИ НИШТА ЈОШ НИЈЕ ГОТОВО: Венеција има најбољег стрелца лиге и сјајан скор код куће

Foto: Profimedia

U prvoj utakmici Venecija je pobedila rezultatom 1:0 na stadionu "Renco Barbera" na Siciliji.

Navijači Venecije bili su očajni poslednjeg dana regularnog dela sezone kada su njihovi ljubimci porazom od Specije ostali bez direktne promocije. Tada je malo ko očekivao da će se izabranici Paola Vanolija podići posle tog šoka, ali oni su demantovali neverne Tome već u prvom sledećem meču i košarkaškim rečnikom rečeno uzeli brejk u Palermu.

Kada je poraz poslednjeg dana regularne kampanje koštao Veneciju automatske promocije, postojala je mogućnost da se ta frustracija zadrži i uoči plej-ofa.

Strelac pobedonosnog gola bio je Nikolas Pjerini na isteku jednog časa igre.

Ekipa Paola Vanolija je sada pobedila u pet od poslednjih sedam mečeva, a njihov skor kod kuće ne ostavlja mnogo nade Palermu da može da iznenadi u Veneciji.

"Krilati lavovi" su izgubili samo tri domaće utakmice od maja prošle godine, doduše, jedna od njih je bio i poraz od Palerma u septembru. Tada je Mateo Brinori het-trikom doneo pobedu Palermu, a jedini gol za "lavove" postigao je Joel Pohjanpalo, Finac koji je ove sezone "kapokanonjere" Serije B sa 22 postignuta gola i danas će predvoditi napad domaćina.

Venecija je samo jednom u poslednje 23 utakmice na svom stadionu "Pjerluiđi Penco" propustila da zatrese mrežu protivnika. Vezali su tri pobede kod kuće, u svakoj su postigli po dva gola, a u jednoj su uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Za razliku od forme domaćina, Palermo je generalno bio loš poslednjih meseci, pobedivši samo u dve od poslednjih 11 utakmica.

Njihova zasluga je da su te pobede bile u poslednje dve utakmice uoči dvomeča sa Venecijom, i to bez primljenog gola, sa Sudtirolom i Sampdorijom.

Prošlo je devet mečeva u kojima ni Palermo ni njihovi protivnici nisu postigli više od dva gola u utakmici.

Mikele Minjani nije bio na klupi kada je Palermo pobedio u Veneciji, on je na čelu ekipe tek od 3. aprila. Preuzeo je tim posle serije od četiri poraza u pet utakmica, ali je on sam vezao šest utakmica bez pobede pre nego što je u poslednjem kolu regularnog dela sezone Palermo pod njegovom palicom savladao ekipu Sudtirola.

Posle toga usledila je pobeda nad Sampdorijom u prvom kolu plej-ofa.

Iako Palermo nije pokazao ništa u prvom meču i praktično je prokockao prednost domaćeg terena, ova ekipa je tokom sezone, pa i u dve utakmice uoči dvoboja sa Venecijom, pokazala da ima kvalitet i ovaj dvomeč je daleko od rešenog. Ipak, očekujemo da će Venecija pokazati zašto su u regularnoj sezoni završili 14 bodova više od svojih protivnika uz još jednu teško zarađenu pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)