LIDER ČUVA PRVO MESTO: ''Nebeskoplavi'' igraju sjajnu pred svojim navjiačima

V.M.

28. 05. 2024. u 08:49

AKTUELNI šampion Švedske, Malme će u 17. kolu domaćeg prvenstva ugostiti Elfsborg (19.00).

ЛИДЕР ЧУВА ПРВО МЕСТО: Небескоплави играју сјајну пред својим навјиачима

Foto Profimedia

Malme je na odličan način započeo odbranu titule, ostvario je devet pobeda na uvodnih 11 utakmica i drži prvo mesto sa 28 sakuljpenih poena, što je tri više od najbližeg pratioca Jurgordena.

Najbolje o dominaciji šampiona u prvom delu sezone govori to što ima najbolji napad lige sa 30 golova, dok sa šest primljenih ima i najbolju odbranu.

Takođe, vredi istaći da ''nebeskoplavi'' imaju sjajan skor kod kuće, na pet utakmica ostvarili su isto toliko pobeda uz sjajnu gol-razliku, 14:0.

Ono što je zanimljivo je to da su jedini poraz ove sezone doživeli upravo od Elfsborga početkom meseca (1:3) i biće orni da im se oduže za taj poraz.

Što se tiče gosta, on je prošle godine vodio bitku za titulu sa Malmeom do samog kraja i na kraju je završio kao drugi zbog lošije gol-razlike.

Očekivalo se da i ove godine bude u vrhu tabele, ali to za sada nije slučaj i nakon slabog otvaranja kampanje nalazi se osmom mestu sa 16 osvojenih bodova.

Elfsborg igra dosta otvoren fudbal, postigao je 20 pogodaka do sada uz 17 primljenih i jedino je na AIK-ovim utakmicama palo više golova u ligi ove sezone.

Vicešampion je doživeo četiri uzastopna poraza na gostovanjima, tako da mu se ne piše dobro u Malmeu, a veru u kec daje nam i činjenica da je domaćin na minule četiri utakmice ostvario tri pobede uz remi.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe - i to u Zagrebu, igra li se danas nameštena utakmica na Evropskom prvenstvu?!

EURO 2024: Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe - i to u Zagrebu, igra li se danas nameštena utakmica na Evropskom prvenstvu?!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 17:37

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)