PORTUGALCI SU FAVORITI IZ SENKE U NEMAČKOJ: Ronaldo i družina bi da ponove uspeh iz 2016, kada su se popeli na krov Evrope

V.M.

04. 06. 2024. u 08:00

PRVU od svoje tri prijateljske utakmice uoči Eura u Nemačkoj, Portugalci će odigrati večeras pred svojim navijačima na ''Hose Alvaldeu'' gde će ugostiti Finsku (20.45).

ПОРТУГАЛЦИ СУ ФАВОРИТИ ИЗ СЕНКЕ У НЕМАЧКОЈ: Роналдо и дружина би да понове успех из 2016, када су се попели на кров Европе

FOTO: Tanjug/AP

Engleska i Francuska se smatraju glavnim favoritima za osvajanje Eura 2024, ali Portugal je ozbiljan kandidat, sa timom punim talenata sposobnim da se bori sa najjačima u Nemačkoj ovog leta.

Ekipa Roberta Martineza ''prošetala'' se kroz svoju kvalifikacionu grupu ''J'', pobedivši u svih 10 mečeva i zauzevši prvo mesto. Postigli su čak 36 pogodaka i primili samo dva gola, a najviše se istakao Kristijano Ronaldo sa deset golova na svom saldu, čime je pokazao da još nije za staro gvožđe i biće udarna igla Portugalaca na Evropskom prvenstvu koje počinje za tačno deset dana.

Portugal je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali je stigao samo do osmine finala na narednom Euru, tako da postoji jasan prostor za napredak u predstojećem takmičenju, a pošteno bi bilo reći da su evropski giganti veliki favoriti za osvajanje grupe ''F''.

Turnir otvaraju protiv Čeha, a zatim će igrati sa Turskom i Gruzijom, ekipama koje su po inidividualnom kvalitetu dosta lošije od njih.

Pored večerašnjeg meča sa Finskom, Portugalci će još imati ''provere'' sa Hrvatskom i Irskom na kojima će selektor Martinez imati priliku da isproba što više igrača i da reši nedoumice, ukoliko ih ima, vezane za startnih 11 koje će izvesti protiv Češke.

Finska je 2020. godine debitovala na Euru, ali to će joj ostati jedini nastup na velikim takmičenjima jer nisu uspeli da čekiraju kartu za Nemačku.

Prvo su podbacili u kvalifikacijama gde su zauzeli treće mesto u grupi ''H'', a nakon toga su eliminisani na startu baraža od Velsa.

Ipak, pre poraza od Velšana, Finci su vezali pobede nad Severnom Irskom i San Marinom, a posle toga su bili bolji i od Estonaca, tako da u dobrom ritmu dočekuju ovaj meč.

Gosti su poznati kao veoma borbena reprezentacija koja ume da pomrsi račune jačima ako ima dobar dan i sigurno je da će to pokušati da urade večeras na ''Hose Alvaldeu''.

Kvalitet je na strani Portugala koji je čak i u izmenjenom sastavu dosta jači od Finaca, igrači domaćina će biti orni da se dokažu selektoru Martinezu pre Eura i očekujemo da će rutinski slaviti na večerašnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)