ITALIJANI SE SPREMAJU ZA ODBRANU TITULE: ''Azuri'' više nisu sila, ali to nisu bili ni na prošlom Euru koji su osvojili

V.M.

04. 06. 2024. u 09:40

FUDBALERI Italije započinju svoje pripremne mečeve za Evropsko prvenstvo večeras na ''Renato Dal'Ari'' gde će ugostiti Tursku (21.00).

ИТАЛИЈАНИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Азури више нису сила, али то нису били ни на прошлом Еуру који су освојили

FOTO: EPA

Branioci evropskog trona ne putuju u Nemačku sa velikim očekivanjima, nisu u užem krugu favorita, ali to je bio slučaj i na prošlom Euru kada su neočekivano došli do titule prvaka savladavši Englesku u finalu na ''Vembliju'' posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Tada ih je sa klupe prevodio Roberto Mančini, što sada neće biti slučaj jer je iskusni stručnjak prošle godine preuzeo Saudijski Arabiju, a njegovo mesto zauzeo je Lučano Spaleti.

Neugodan je zadatak bio pred bivšim trenerom Napolija jer Italija nije bila u najboljoj situaciji kada ju je preuzeo i borila se za drugo mesto u kvalifikacionoj grupi ''C'' sa Ukrajinom.

Ta borba se vodila do samog kraja, bili su izjednačeni po broju osvojenih bodova (po 14), ali na kraju su ''azuri'' čekirali kartu za Nemačkom zbog boljeg skora u međusobnom duelima (2:1, 0:0).

Nakon toga Italijani su odigrali dva prijateljska meča u kojima su savladali Venecuelu (2:1), odnosno Ekvador (2:0), tako da polako hvataju zalet uoči Evropskog prvenstva.

Pored Turske odigraće još prijateljski meč sa Bosnom, a na Euru ih očekuje velika borba jer se nalaze u grupi ''B'' sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.

Sa druge strane, Turci su takođe obezbedili igranje u Nemačkoj gde će pored njih u grupi ''C'' biti još Portugal, Češka i debitant Gruzija.

Izbranici Vinčenca Montele će sigurno imati šta da kažu u toj grupi, jer će pored prva dva na tabeli tima dalje ići i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Turci su igrali odlično za vreme kvalifikacija, sa 17 osvojenih bodova su zauzeli prvo mesto u grupi ''D'' ispred Hrvatske i Velsa, ali nakon toga su doživeli pad u igri.

Odigrali su dve prijateljske utakmice, sa Mađarskom, odnosno Austrijom, i ne samo da su postigli jedan gol na tim mečevima već su izgledali dosta loše na terenu, pogotovo protiv Austrije koja ih je ''pregazila'' sa 6:1.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, poslednji meč ove reprezentacije su odigrale pre dve godine i tada je u prijateljskoj utakmici Italija slavila sa 3:2 u Konji.

Večeras očekujemo jedan ujednačen meč, obe ekipe će biti orne da u dobroj formi dočekaju Evropsko prvenstvo i tipujemo da ćemo videti bar po jedan gol na obe strane.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLNA ISPOVEST ŽIKE TODOROVIĆA: Nikada se nije oporavio od iznenadne smrti oca i sina