SKANDINAVSKI DERBI: Šveđani i Danci ukrštaju koplja u Kopenhagenu

V.M.

05. 06. 2024. u 09:01

DANAS ćemo na ''Parken stadionu'' gledati skandinavski derbi između Danske i Švedske (19.00).

СКАНДИНАВСКИ ДЕРБИ: Швеђани и Данци укрштају копља у Копенхагену

FOTO: Tanjug/AP

Danska je imala dosta dobar kvalifikacioni ciklus i opravdala je ulogu favorita u grupi ''H'' osvojivši prvo mesto ispred Slovenije i Kazahstana sa 22 sakupljena boda iz deset odigranih utakmica.

Na taj nači bez većih problema su zauzeli mesto na Euru gde će imati težak zadataka bar ponavljanja uspeha sa prošlog prvenstva kada ih je u polufinalu zaustavila Engleska posle produžetaka (1:2).

Kako bi se što bolje pripremili za takmičenje u Nemačkoj, Danci će imati dve jake provere pred sam start prvenstva i pored Švedske, ukrstiće koplja još sa Norvežanima.

Oba meča odigraće pred svojim navijačima, što je veliki plus za njih jer kod kuće igraju posebno dobro. Neporaženi su na poslednjih deset utakmica u Danskoj i na njima su ostvarili čak osam pobeda uz samo dva remija.

Očigledno je da žele dobro da se pripreme za Euro, a treba podsetiti da će tamo igrati u grupi ''C'' sa Srbijom, Slovenijom i Engleskom.

Sa druge strane, Šveđani nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo koje propuštaju prvi put još od 1996. godine.

Baš su podbacili u kvalifikacijama i nisu ni zapretili Belgiji i Austriji koje su komotno zauzele vodeće dve pozicije u grupi ''F''.

Ono što je bio najveći problem je dosta slaba defanzivna igra, primili su čak 12 golova na osam odigranih utakmica, što je baš nekarakteristično za njih.

Nakon toga, odigrali su dva prijateljska meča, sa Portugalom i Albanijom, od prvih su ubedljivo poraženi sa 5:2, dok su druge savladali rezultatom 1:0, a heroj trijumfa bio je Nilson koji je postigao jedini gol na meču sredinom drugog dela igre.

Što se tiče međusobnih duela večerašnjih rivala, blagu prednost u skorijoj istoriji međusobnih duela ima Švedska koja je slavila dva puta uz isto toliko remija i pobedu Danske.

Ipak, vredi napomenuti da su Danci slavili četiri puta na minulih pet obračuna kada su bili domaćini protiv Šveđana.

Oba selektora će danas imati dobre sastave na raspolaganju, očekujemo najjače ekipe na terenu i verujemo da ćemo gledati veoma zanimljiv skandinavski derbi u kojem očekujemo da obe selekcije postignu bar po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi