KEVIN DE BRUJNE ISPISUJE ISTORIJU: Legendarni belgijski fudbaler bi večeras trebao da odigra stoti meč u dresu reprezentacije

V.M.

05. 06. 2024. u 08:00

FUDBALERI Belgije će večeras u Briselu odigrati prijateljski meč sa Crnom Gorom (20.30).

КЕВИН ДЕ БРУЈНЕ ИСПИСУЈЕ ИСТОРИЈУ: Легендарни белгијски фудбалер би вечерас требао да одигра стоти меч у дресу репрезентације

FOTO: EPA

Tokom protekle decenije, Belgija je učestovala na gotovo svim velikim turnirima i često je nosila epitet jednog od glavnih favorita na njima zbog prisustva fudbalskih zvezda u svom sastavu.

Međutim, to vreme je prošlo, dosta nosilaca igre poput Kevina de Brujnea i Jana Vertongena je na zalasku karijere, a takođe na Evrospkom prvenstvu neće biti ni Tiba Kurote koji je propustio veliki deo sezone i zbog toga Belgijanci više nisu među glavnim favoritima.

To će odgovarati selektoru Domeniku Tedesku, čija četa može biti veoma neugodan protivnik svima jer Belgija i dalje nije izgubila pod treneskom palicom Italijana, sa osam ostvarenih pobeda i četiri remija iz 12 mečeva.

Iako većina tih protivnika nije bila na njihovom nivou, to se ne može reći za Nemačku koju su savladali (3:2), a pogotovo ne za Englesku sa kojom su remizirali na ''Vembliju'' (2:2).

Posle večerašnjeg susreta, domaćini će odigrati još jedan prijateljski meč sa Luksemburgom, a selekotr Tedesko će očekivati da će niz neporaženih biti produžen na 14 utakmica uoči ssureta sa Slovačkom na otvaranju Eura 2024. 17. juna.

Takođe, vredi istaći da će pored Slovačke biti u grupi sa Rumunijom i Ukrajinom, tako da stvarno ne bi trebali imati problema sa plasmanom u nokaut fazu takmičenja.

Sa druge strane, Crna Gora nije uspela da se plasira na svoje prvo veliko takmičenje i ponovo služi kao dobar ''sparing partnera'' jačim reprezentaicijama koje se pripremaju za Euro.

Crnogorci su bili sa Srbijom u kvalifikacionoj grupi ''G'', a upravo su ih dva poraza od naše reprezentacije najviše bolela jer su na kraju ciklusa zauzeli treće mesto u grupi sa samo tri poena zaostatka u odnosu na ''orlove'' Dragana Stojkovića Piksija.

Posle tog ciklusa, došlo je do rokade na klupi i ekipu je preuzeo Robert Prosinečki koji je predvodio ''hrabre sokole'' na dva meča i ostvario isto toliko pobeda.

Prvo su bili bolji od Belorusije (2:0), a zatim i Severne Makedonije, tako da u dobrom ritmu dočekuju večerašnji susret.

Belgija i Crna Gora su odigrale samo jedan međusobni duel u svojoj istoriji i to davne 2012. godine kada su podelili plen rezultatom 2:2.

Večeras će sve oči bite uprte u Kevina de Brujnea koji bi trebao da ispiše istoriju svojim stotim nastupom u dresu Belgije i domaćini taj jubilej proslave rutinskom pobedom nad Crnogorcima koji su po inidividualnom kvalitetu igrača dosta slabija selekcija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo