''ORLOVI'' NE GUBE KOD KUĆE: Domaćini ne znaju za poraz pred svojim navijačima od marta 2022. godine!

V.M.

06. 06. 2024. u 07:30

MALI će pokušati da nastavi sa odličnim igrama kada večeras od 21.00 bude ugostio Ganu u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

ОРЛОВИ НЕ ГУБЕ КОД КУЋЕ: Домаћини не знају за пораз пред својим навијачима од марта 2022. године!

FOTO: EPA

Domaćini su dobro otvorili prvu fazu kvalifikacija i nakon dva uvodna kola drugi su u grupi ''I'' sa četiri osvojena boda, dok su gosti nešto lošiji sa tri poena na svom saldu i peti su na tabeli.

Mali je jedna od najperspektivnijih afričkih reprezentacija, napreduje iz godine u godinu i to se vidi po rezultatima koje beleže, kao i po činjenici da bukmejkeri smatraju da su favoriti broj jedan za osvajanje grupe ''I'', što bi ih odvelo na prvo svetsko prvenstvo u istoriji reprezentacije.

''Orlovi'' su dobro igrali i na najskorijem Afričkom kupu nacija gde su dogurali do četvrtfinala, ali tamo su poraženi od strane eventualnog prvaka Obale Slonovače iako su u jednom trenutku vodili sa 1:0.

Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, njih su odlično otvorili pobedom nad Čad i remijem sa Centralnoafričkom Republikom u prva dva meča , a pomenuti poraz od Obale Slonovače predstavlja jedini poraz Malija od marta 2023, dok su na domaćem terenu neporaženi od marta 2022. godine (izgubili od Tunisa).

Iako je Gana bolja u skorijoj istoriji međusobnih duela, samopouzdanje ''orlovima'' daje to što su vezali dve pobede protiv ''crnih zvezda'' na svom terenu i vredi napomenuti da su na te obe utakmice postigli po tri gola.

Sa druge strane, Gana je dugo važila za jedan od najboljih timova u Africi, ali konstantnost u nastupima poslednjih godina je postala veliki problem za ovu grupu talentovanih igrača, što je savršeno ilustrovano njihovim sumornim kampanjama na Kupu afričkih nacija 2021. i 2023. godine.

Tokom turnira u Obali Slonovače koji je odigran ranije ove godine, ''crne zvezde'' nisu uspele da se kvalifikuju u nokaut fazu, zauzevši treće mesto u svojoj grupi, izgubivši od Zelenortskih Ostrva sa 2:1, nakon čega su usledili remiji sa Egiptom i Mozambikom.

Posle turnira, savez je smenio bivšeg trenera Noriča Krisa Hatona i zamenio ga je Otom Adom, koji je godinu dana ranije vodio ekipu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Međutim, novi-stari selektor je i dalje bez pobede u svom drugom mandatu, pošto je izgubio od Nigerije sa 1:2, dok je protiv Ugande uspeo samo da remizira (2:2) tokom međunarodnih prijateljskih utakmica u martu.

Ovi rezultati produžili su trenutni niz Gane bez pobede u svim takmičenjima na sedam utakmica, dok nisu pobedili u gostima u poslednjih 11, koji datiraju od septembra 2022. godine kada su savladali Nikaragvu.

Prednost na večerašnjem meču dali bismo Malija, ali oprezno predlažemo duplu šansu na domaćina uz igru 0-3 golova koja je bile prolazna na osam od deset međusobnih duela ovih reprezentacija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna