MALO TOGA RAZDVAJA OVE TIMOVE: Večerašnji rivali su veoma ujednačeni po inidividualnom kvalitetu igrača

V.M.

07. 06. 2024. u 08:00

VEČERAS će svoje poslednje pripreme pred Euro odraditi Poljska i Ukrajina koji se sastaju na ''Nacionalnom stadionu'' u Varšavi od 20.45

МАЛО ТОГА РАЗДВАЈА ОВЕ ТИМОВЕ: Вечерашњи ривали су веома уједначени по инидивидуалном квалитету играча

EPA/EFE

Nije bilo lako, ali Poljaci su uspeli da čekiraju svoju kartu za Nemačku i ponovo će nastupati na Evropkom prvenstvu. Zanimljivo je da to nisu osigurali preko kvalifikacija iako su bili favoriti za osvajanje grupe ''E''. Bolji od njih su bili Albanija i Češka, tako da su morali da se zadovolje trećim mestom.

Ipak, u baražu su pokazali sav svoj kvalitete i uspeli su da obezbede mesto na Euru. Prvo su ubedljivo savladali Estoniju sa 5:0, a zatim su na veoma teškom gostovanju savladali Velšane boljim tek nakon boljeg izvođenja jedanesteraca.

To je bio veliki uspeh za domaćina do kojeg ga je predvodio Mihael Probjež koji je u neugodnom trenutku preuzeo reprezentaciju za vreme kvalifikacionog ciklusa kada je postalo evidentno da je dovođenje Feranda Santoša bio veliki promašaj fudbalskog saveza Poljske.

Ono što je bitno je da se ekipe plasirala na Euro i ovo će vrlo verovatno biti ''poslednji ples'' Roberta Levandovskog sa svojom reprezentacijom na nekom velikom takmičenju i biće posebno zanimljivo ispratiti kako će se snaći u grupi ''D'' u kojoj su još Francuska, Holandija i Austrija.

Danas će imati veoma dobru proveru u vidu Ukrajine koja je u naletu nakon što je preko baraža osigurala mesto na Evropskom prvenstvu. 

U kvalifikacijama nije mogla protiv Italije i Engleske, ali je zato u baražu bila bolja prvo od Bosne (2:1), a zatim i Islanda identičnim rezultatom.

Nakon toga, pre par dana su imali veoma težak zadatak jer su igrali protiv Nemačke u Nirnbergu, ali bili su veoma defanzivno solidni na tom meču i zasluženo su ostali neporaženi, 0:0

Ukrajina je jedna od reprezentacija koja je u usponu, glavni igrači su joj dosta mladi (Zabarnji, Mudrik, Cigankov...) i ova generacija bi tek trebala da pruži svoje najbolje nastupe.

Trenutno se nalaze u seriji od sedam vezanih mečeva bez poraza, a na tim utakmicama su upisali čak pet pobeda uz samo dva remija.

Podsetimo, gosti će na Evropskom prvenstvu nasupati u grupi ''E'' u kojoj su još Rumunija, Belgija i Slovačka.

Večeras očekujemo dosta zanimljiv meč između dve ujednačene reprezentacije i smatramo da je najbolji predlog iks na kraju meča ili poluvremenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Srbija vida rane, Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

EURO 2024: Srbija "vida rane", Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:26

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi